mnenj na posebni strani

Jagodna torta

to božansko pecivo z veliko sladkimi jagodami je odličen recept, ki nam ga je posredoval bralec, z njim lahko razvajamo celo družino!

Sestavine

80 g mešanice mok Schär Mix Pâtisserie - Mix C

3 jajca

60 g sladkorja

1 zavojček vaniljevega sladkorja

1 čajna žlička pecilnega praška

600 g jagod

malo limoninega soka

400 ml smetane za stepanje

140 g sladkorja v prahu

18 g želatine v prahu

Za zgornji del:

250 g jagod

pol kozarca brusnične marmelade

1 zavojček želatine v prahu

Postopek

1. Priprava testa: pečico segrejemo na 220 stopinj. Stremo jajca. Rumenjake penasto vmešamo z rumenjakom, beljake pa stepemo v trd sneg in ga z moko in pecilnim praškom nežno primešamo k rumenjakom.

2. Model za peko prekrijemo s papirjem za peko, nato pa testo v tanki plasti razprostremo po pekaču. Pečemo deset minut, nato testo odstranimo iz pekača in ga ohladimo.

3. Priprava jagodne kreme: jagode operemo in jim odstranimo zelene dele. V mešalniku jih zmeljemo z limoninim sokom.

4. Pet žlic mešanice prestavimo v lonček in jih zmešamo z želatino v prahu ter pustimo, da želatina nabrekne. Postavimo v mikrovalovno pečico, da se nekoliko stopi ter previdno vmešamo v preostalo mešanico.

5. Stepemo smetano in jo primešamo jagodni omaki.

6. Priprava torte: testo razrežemo, da se prilega modelu za torte (najbolje je uporabiti model z ločenim dnom in visokimi robovi).

7. Testo postavimo v model in ga namočimo s češnjevim žganjem ali jagodnim likerjem. Premažemo ga s polovico jagodne kreme ter obložimo s 125 g opranih, očiščenih in narezanih jagod. Preostalo kremo porabimo za dekoracijo, nato pa torto za 1 – 2 uri postavimo v zamrzovalnik.

8. Proti koncu zamrzovanja zmešamo dva zavojčka želatine v prahu z dvema žlicama vode, pustimo, da se želatina napije in jo previdno vmešamo v brusnično marmelado. Mlačni zmesi dodamo preostale razpolovljene jagode.

9. Sadno želatino prelijemo po torti ter dodamo jagode in previdno vrnemo v zamrzovalnik, kjer torto pustimo do naslednjega dne.

10. Dve uri preden postrežemo pecivo, ga vzamemo iz zamrzovalnika ter ga previdno odstranimo iz modela na servirni krožnik.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO