mnenj na posebni strani

Spleteno pecivo z nektarinami in grozdjem

poznopoletna dobrota

Sestavine

½ kocke kvasa Fala

1,5 dl mleka

40 dag moke

6 dag kisle smetane

5 dag masla

3 dag sladkorja

1 jajce

1 rumenjak

1,5 male žlički soli

Nadev:

25 dag skute

6 dag sladkorja

1 beljak

2 nektarini

1 grozd

Postopek

1. Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k presejani moki, dodamo ostale sestavine in zamesimo kvašeno testo. Zmehčano maslo dodajamo postopoma med mešanjem. Ko so sestavine lepo povezane med seboj in je testo lepo gladko, ga prekrijemo s folijo in pustimo na toplem vzhajati.

2. Med tem zmešamo beljake ob postopnem dodajanju sladkorja v trd sneg in tega vmešamo v skuto. Nektarine narežemo na majhne koščke, grozdne jagode razpolovimo (v kolikor vsebujejo peške, te odstranimo).

3. Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Spočito testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo z nadevom, posujemo koščke nektarin in razpolovljene grozdne jagode. V nadevano testo postrani zarežemo črte, med seboj tri centimetre oddaljene, tako da roba testa ne prerežemo. Nato začnemo zavijati na spodnjem desnem robu proti gornjemu levemu robu, da dobimo na koncu ozek zvitek, ki se pri rezih odpira. Tega zvijemo v polža, ga previdno položimo na pekač in pustimo vzhajati.

4. Vzhajano pecivo premažemo s stepenim jajcem, pekač prestavimo v vročo pečico in pečemo približno 50 minut na 175 stopinjah.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO