mnenj na posebni strani

Bučno - piščančje roladice

ko nam včasih ostane kaj kuhanega ali pečenega piščančjega mesa, naredimo s še malo dodanimi sestavinami dobro novo jed ... recept pa posvečam naši zidarki Anemiilat, ki danes praznuje ... vse najboljše draga Anemiilat :)

Sestavine

35 dag že kuhanega ali pečenega piščančjega mesa

2 večji beli čebuli

1 žlička sladke paprike

1 žlička dimljene paprike

1 žlička kumine v prahu

šopek peteršilja

2,5 dl paradižnikove omake

20 dag sira

sol, poper

2 daljši bučki

Postopek

1. Čebuli narežemo na kocke in ju podušimo na par žlicah olivnega olja. Dodamo sladko in dimljeno papriko, kumino, sol, poper, sesekljan peteršilj in polovico paradižnikove omake ter vse skupaj še malo pokuhamo. Čebulni masi dodamo natrgano kuhano ali pečeno piščančje meso, premešamo. Ko se masa ohladi, zamešamo vanjo še polovico naribanega sira.

2. Bučki narežemo na mesoreznico na tanke rezine, okrog 2 mm. Na pladenj položimo tri rezine, tako da se malo prekrivajo. Na vrh rezin položimo 2-3 žlice piščančje mase in zvijemo. Bučne roladice polagamo eno zraven druge v pekač.

3. Ko smo napolnili pekač z roladicami, jih prelijemo s preostalo paradižnikovo omako. Po vrhu potresemo še malo peteršilja in naribanega sira. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah približno 25 - 30 minut.

Opombe

Recept je dokaj lahek, lahko uporabimo zelišča, začimbe po svojem okusu, pa tudi s kakšnim drugim, že toplotno obdelanim mesom, bi jed prišla slastna. Za bučke je boljše, če so malo daljše, da se lepo zvijejo. Dober tek.

Mnenja o receptu

Sem že lačna, slastno......njamnjamnjam / babka1951

Super recept , za porabiti bučke, je ze shranjen v moji belezki / johana

Ooo, zelo fajn recept, sem pa šele sedaj opazila,da je bil namenjen Anemiilat za rojstni dan. / Trixi

Danes narejeno za kosilo, namesto piščanca praženo mleto meso, po vrhu malo sladke smetane. SOčno in zelo dobro. / Anansie