mnenj na posebni strani

Mojčini figovi piškoti

enostavni kvašeni piškotki s poletnim pridihom

Sestavine

50 dag moke

1 suh kvas

3 dl mleka

2 rumenjaka

1 žlica sladkorja

1 limona

maslo

rjav sladkor

piment

fige

Postopek

1. Moko presejemo, v sredino vlijemo 0,5 dl toplega mleka, dodamo sladkor in kvas. Počakamo, da se kvas malo aktivira in dodamo rumenjaka, naribano limonino lupinico ter počasi dolivamo preostalo mleko. Testo dobro pregnetemo in pustimo počivati, da naraste.

Vzhajano testo še malo pregnetemo in ga razvaljamo na tanko. S pomočjo kozarca izrežemo kroge. Ostanek testa spet zgnetemo, razvaljamo in zrežemo kroge.

2. Vsak krog dobro pokapamo s stopljenim maslom, potresemo z rjavim sladkorjem in ščepcem pimenta. V sredino dobro potisnemo rezino fige. Po želji še figo pokapamo z maslom in sladkorjem. Še bolj okusni pridejo, če uporabljamo kuhano (ghee) maslo, ker nam da tisti dodaten oreščkast okus.

3. Piškote damo takoj v toplo pečico in jih pečemo na 180 stopinjah približno 15 do 20 minut. Vmes malo preverimo, kako se pečejo.

Opombe

Recept posvečam naši Mopsiki..eni izmed najbolj prijaznih oseb na Kulinariki..v veliko veselje in čast mi je, da si moja virtualna prijateljica..si pač en sonček...želim ti vse najlepše [objem] .

Mnenja o receptu

Draga Vrtejbenka, enostavno nimam besed, kako zelo, zelo si me osrečila in presenetila, hvala ti za predvsem čudovite besede in še posebej recept, ki je namenjen meni, res mi je v čast, še enkrat iskrena hvala. / johana

Prekrasno si presenetila Mopsiko. / Trixi

Resnično, Trixi. / johana