mnenj na posebni strani

Mini potice

orehova potica v mini izvedbi

Sestavine

Testo:

360 g moke

ščep soli

1 rumenjak ali 1 jajce

30 g masla

12 g svežega kvasa

180 ml mlačnega mleka

50 g sladkorja

2 čajni žlički ruma

limonina lupinica

Nadev:

250 g orehov

60 g sladkorja

pol čajne žličke cimeta

100 ml mleka

Postopek

1. Najprej pripravimo testo. V mlačno mleko nadrobimo kvas in dodamo malo sladkorja in pustimo, da se kvas raztopi. V posodo, kjer bomo mesili testo, presejemo moko in sol, dodamo rumenjak, rum, limonino lupinico, preostali sladkor, stopljeno maslo in mleko s kvasom. Najprej s kuhalnico, nato pa z rokami, zamesimo testo (gnetemo najmanj 10 minut). Testo pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati, da se volumen testa podvoji (približno eno uro).

2. V tem času pripravimo nadev. Mleko s sladkorjem segrejemo skoraj do vrelišča in ga polijemo po orehih in cimetu, ter premešamo.

3. Ko je testo vzhajano, ga razvaljamo v pravokotnik velikosti približno 36 x 48 cm, in ga namažemo z nadevom. Ko je testo namazano z nadevom, ga razrežemo na 12 kvadratov velikosti 12 cm. Vsak kvadrat zvijemo, zvitega malo raztegnemo in ga damo v model.

Mini potice v modelu pustimo vzhajati pol ure.

4. Pečico segrejemo na 180 stopinj in mini potice pečemo 20-25 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, jih v modelu pustimo še pet minut, nato pa jih vzamemo iz modela in jih na mreži ohladimo. Po želji jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Opombe

Slike postopka in podroben opis na https://gorskimoz.wordpress.com/2017/02/10/mini-potice-kaj-se

Mnenja o receptu

Več o pripravi na blogu https://gorskimoz.wordpress.com/2017/02/10/mini-potice-kaj-se-ostane-velikim-2/ / primozg

Fajn recept in simpatične potičke. Meni je všeč da so mini-mini. Škoda da nisi dal še slike postopka, kot na blogu. / SMARTY1

Čista 5.Preprosto in odlicnega okusa / polončica