mnenj na posebni strani

Zeleni čebulni obročki »ala fasulas«

preprosto in okusno

Sestavine

2 beli veliki čebuli

50 g sira Ementaler

2-3 jajca

cca. 300 g peteršiljevih drobtin

moka,

sol

beli poper

timijan (svež)

peteršiljeve drobtine

80 g peteršiljevih listov (brez stebla)

250 g starega suhega kruha

Postopek

1. Čebulo olupimo in zrežemo na 1 cm debele kolobarje. Kolobarje med sabo ločimo, sir narežemo na tanke rezine. Čebulo in sir zložimo, tako kot je prikazano na sliki. Zložene čebule odložimo za 1 uro v skrinjo, da zamrznejo.

2. V skledico ubijemo jajca, jih popramo, solimo, nastrgamo sveže lističe timijana in z metlico dobro razžvrkljamo. Iz skrinje vzamemo pripravljene obročke ter jih paniramo v moki, jajčni masi in zelenih drobtinah. Postopek paniranja še enkrat ponovimo ter jih sproti polagamo v posodo z vročim oljem. Obročke cvremo kratek čas (30 s na vsaki strani) in jih z vilicami prestavimo na krožnik, na katerega predhodno zložimo papirnate brisače.

Peteršiljeve drobtine:

stari kruh narežemo na majhne kocke in jih damo na pladenj ter razgrnemo. Lahko posušimo na zraku ali pa v pečici na 50 – 80 stopinjah. Med sušenjem kocke kruha večkrat premešamo, da spodnje pridejo na vrh in so vse kocke enako suhe. Ohlajen kruh stresemo v multipraktik oz. mešalnik, dodamo osušene peteršiljeve liste in na fino zmeljemo. Zelene drobtine stresemo na pladenj in jih pustimo, da se na zraku posušijo. Med sušenjem drobtine premešamo. Hranimo jih v dobro zaprti plastični posodi.

Mnenja o receptu

Pa res dobro zgledajo, bo treba poskusit! / katrin11

Ne samo, da dobro izgledajo, tudi zelo okusni so. Presenečena boš, ker nima čisto nič peteršiljastega okusa. / fasulas