mnenj na posebni strani

Čokoladno skutina torta

zelo bogat čokoladni cheesecake

Sestavine

Piškotna podlaga:

250 g polnozrnatih ali čokoladnih keksov

100 g masla

1 žlica kakava

cimet

Krema:

500 g skute

150 g grškega jogurta

2 veliki žlici kisle smetane

3 jajca

150 g čokolade za kuhanje

2 žlici kakava

100 g sladkorja v prahu

Čokoladni preliv:

100 g čokolade za kuhanje

1 žlička (kokosovega) masla

Beljakova krema:

3 beljaki

100 g sladkorja v prahu

1 žlica gustina (škroba)

limonin sok

Postopek

1. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Zmeljemo kekse, dodamo kakav, cimet in raztopljeno maslo ter v tortni obod s prsti naredimo podlago. Maso potisnemu tudi proti obodu, tako da dobimo približno centimeter visok rob.

2. Čokolado raztopimo na pari, odstavimo in pustimo, da se ohlaja. Medtem stepamo jajca in sladkor, dodamo kakav, skuto, jogurt in kislo smetano. Na koncu počasi vmešamo še raztopljeno čokolado. Kremo prelijemo na piškotno podlago. Damo v pečico za 30 do 40 minut.

3. Približno 10 minut pred koncem pečenja raztopimo čokolado za preliv in pripravimo beljakovo kremo. Beljake in limonin sok stepamo nad paro in po žlicah dodajamo mešanico sladkorja in škroba. Stepamo toliko časa, da dobimo beljakov sneg.

4. Torto vzamemo iz pečice in temperaturo povišamo na 200 stopinj. Na torto prelijemo raztopljeno čokolado, na katero nato nežno nanesemo beljakov sneg. Torto vrnemo v pečico za 8 do 10 minut.

Mnenja o receptu

Izgleda slastno. / Trixi

Res je...tortica je ful dobra, bogatega čokoladnega okusa, a vseeno osvežilna zaradi skute. Res priporočam, ker ni veliko dela, čeprav glede na dolga navodila izgleda zapleteno. Konec tedna ponovim in pošljem še vmesne korake izdelave. / urška_k

Zanimivo. Tole bo treba sprobat. Hribovc obljublja slikce . / hribovc61

Hribovc se že veselim slikic. / Trixi