mnenj na posebni strani

Svinjski kotleti

svinjski kotleti iz pečice

Sestavine

5-6 svinjskih kotletov

1/2 srednje velike čebule

3 stroki česna

olje

jušna kocka

Začimbe:

peteršilj - ščepec na vsak kotlet

poper

sol ali začinka

lovorov list

mleta kumina

timijan

Postopek

1. Kotlete najprej dobro nasolimo in popramo z obeh strani. Zložimo jih na krožnik in jih potresemo še z mleto kumino (malo), nato damo na vsak kotlet ščepec peteršilja, ščepec timijana in košček lovorovega lista. En lovorov list list nalomimo na pet delov.

Na koncu še na vsak kotlet stisnemo česen. Za vse kotlete rabimo kakšne 3 kose, odvisno od velikosti. Tako začinjene pustimo stati kakšno uro.

2. Med tem vzamemo pekač, jaz uporabljam steklenega. Vanj nalijemo malo olja, toliko, da je pokrito dno pekača. Nato na tanko narežemo čebulo in jo položimo na dno pekača (glej sliko).

V pekač poljubno zložimo kotlete (slika), in pekač pokrijemo z alu - folijo. Nato damo kotlete v pečico na srednjo višino in pečemo približno 60 minut na 180 stopinjah.

3. Po pol ure pečenja odstranimo alu - folijo ter začnemo počasi zalivati z juho, ki smo jo skuhali iz jušne kocke in cca. 3 dl vode. Zalivamo jih po potrebi. Kotlete tudi obrnemo, da se lepo zapečejo na obeh straneh. Čas pečenja je odvisen od vrste pečice, ki jo imamo doma (ventilatorska, navadna...) .

4. Ko je pečeno, serviramo na krožnik, kot prilogo sem naredil pečen krompir (v ponvi) in solato iz svežega zelja z rdečim fižolom. Pa dober tek.

Mnenja o receptu

Zanimiv recept, veliko prostega časa za kuharico in štedilnik, bom poskusila! / katrin11

1 uro na 180 stC? / gligor

Če so pečeni prej, jih pač vzameš iz pečice. / IgorKoren