mnenj na posebni strani

Pečene banane s kokosom (zdravi zajtrk, posladek ali malica)

bananina žurka z medom, kokosom, cimetom in jogurtom ali skuto

Sestavine

1 banana

1 žlica medu

kokosova moka

cimet

kokosov čips

1- 2 žlici jogurta ali skute

Postopek

Med segrejemo v ponvi, na njem prepražimo kokosovo moko in nato dodamo po dolžini prerezano banano, ki jo potresemo s cimetom. Na vsaki strani jo popražimo za 2-4 minute.

Pražene banane preložimo na servirni krožnik, prelijemo z jogurtom ali položimo na že vnaprej pripravljeno skuto ter potresemo s kokosovim čipsom.

Voilà, okusen in zdrav posladek je pripravljen. Dober tek!

Opombe

Če želite bolj sladko različico, lahko kokosovo moko zamenjate z mletimi orehi, namesto jogurta ali skute pa uporabite stepeno sladko smetano.

Mnenja o receptu

Odlično za zajtrk! Priporočam, jaz sem uporabila grški jogurt. / cesnabuba

Jaz pa banane popečem na maslu in jih z medom polijem ko so že na krožniku. Tako med ohrani vitamine in ostale koristine snovi (pokojni Dedek je bil ljubiteljski čebelar in nam Ni dovolil meda dajati v vroč čaj, vedno le v Toplega Oz. Mlačnega). / miis

A ti velike začetnice kar malo naokoli trosiš? / rimljanka

Hvala, da ste preizkusili recept in sem zelo vesela, da vam je všeč. Tudi moj dedi je čebelar in pravzaprav bi se naj med uporabljal res samo ob bolezni oz. ko si želimo njegovih zdravilnih učinkov, saj je samo v takem primeru še učinkovit (enako je s česnom, čebulo...). Vendar ga sama naravnost obožujem, zato se tega pravila ne držim. Je pa vseeno obvezna žlička kostanjevega ali gozdnega medu v toplo limonado ob prehladu. Lp, Tea / teolina