mnenj na posebni strani

Milijonar

pecivo s pudingom, jaffa, Baby in Petit beure piškoti

Sestavine

Sestavine za testo:

4 jajca

8 žlic sladkorja

3 žlice orehov

3 žlice ostre moke

¼ dl olja

Krema:

1 l mleka

2 vanilijeva pudinga

5 žlic sladkorja

1 in ¼ žlice ostre moke

pecilni prašek

Postopek

1. Sestavine za testo zmešamo. Pečemo v visokem pekaču cca. 34 x 17 cm na 180 stopinj. Pečeno pecivo vroče zalijemo z vročim mlekom (1-2 dl), v katero lahko dodamo malo ruma in 2 žlici sladkorja. Ohladimo.

2. V ½ l mleka zmešamo vse sestavine za kremo, vlijemo v drugo polovico vročega mleka in skuhamo kot puding. Ohladimo. V hladno dodamo 187 dag margarine.

3. Kremo razdelimo na 3 dele: prvi del pustimo rumen, v drugi del dodamo 7,5 dag mletih Petit beure keksov (ali drugih podobnih keksov), v tretji del dodamo 5 dag raztopljene čokolade.

4. Na biskvit namažemo rumeno kremo, nato naložimo 1,5 škatle Jafa keksov,

namažemo s kremo s Petit beure keksi. Na kremo naložimo Baby piškote (lahko tudi Albert ali Petit beure) namočene v črno kavo. To premažemo s črno kremo (v katero smo prej dali stopljeno čokolado), na vrh namažemo 250 g stepene sladke smetane. Po vrhu lahko posujemo z mrvicami.

Mnenja o receptu

187 dag margarine, torej 1,87 kilograma? Verjetno 18 dag ali 180 ali 0,18 kg? Pa maslo bi bilo verjetno boljše od margarine. / mamamia

Pa med sestavine je potrebno vse napisati, tudi margarino, piškote, čokolado.....Tako napisan recept je nekoliko zavajajoč...no, kar precej... / pirnica

Se strinjam z vama, tole ne bi bazumel niti še tako študiran profesor!!!! / Elizabeta S