mnenj na posebni strani

Testenine v tartufovo-smetanovi omaki

testenine v aromatični omaki z belim tartufom

Sestavine

500 g testenin

1 majhen svež beli tartuf

4 dl sladke smetane

ščepec posušenega timijana

morska sol in sveži mleti črni poper

Postopek

Veliko količino vode (1 l na 100 g testenin) segrevamo do vrelišča. Ko voda zavre, jo rahlo solimo in vanjo damo kuhati testenine. Skuhamo jih po navodilih proizvajalca, oziroma »al dente«.

Medtem ko se testenine kuhajo, pripravimo omako. V zadosti veliko ponev damo sladko smetano, solimo, popramo, dodamo ščepec timijana in segrevamo do vrelišča. Če je potrebno, tartuf skrtačimo, da ga očistimo morebitne umazanije. Približno polovico tartufa zelo tanko naribamo in drobno sesekljamo. Temperaturo nekoliko znižamo (toliko, da omaka komaj vre).

Omako odstavimo, testenine dobro odcedimo in stresemo v omako. Dodamo sesekljano polovico tartufa, premešamo in serviramo na krožnike. Ko je jed servirana, preostalo polovico tartufa tanko naribamo na vsebino vsakega krožnika.

Mnenja o receptu

Tako pripravljene testenine so res dobre, meni še najboljše s širokimi rezanci, le da dam del tartufov vedno čisto na koncu in del naribam, ko je že servirano. Je kakšen poseben razlog, da jih prekuhaš? lp / mišzmoke

mišzmoke, nobenega posebnega razloga ni. Razlog je lahko le moja nepoučenost, ki so jo izkušenejši od mene tukaj hitro odpravili in mi razložili, da se belih tartufov ne kuha. Torej, učimo se dokler smo živi. / sarabande

Ja, res se učimo, na srečo Sicer pa tudi črnih ne kuham, sem mislila, da velja za oboje enako. lp / mišzmoke