mnenj na posebni strani

Pogača z malinami

še ena malinova dobrota

Sestavine

Sestavine za testo:

½ kocke kvasa Fala

1 dl mleka

50 dag moke

16 dag tekočega jogurta

9 dag kisle smetane

5 dag sladkorja

2 rumenjaka

0,5 dl olja

1,5 male žličke soli

Nadev:

40 dag + 20 dag malin

18 dag tekočega jogurta

1 puding z okusom maline

1 žlica Gustina (jedilnega škroba)

2 beljaka

12 dag sladkorja

1 vanilijev sladkor

30 dag kisle smetane

1 žlica piškotnih drobtin

Postopek

Kvas Fala raztopimo v mlačnem mleku in ga prilijemo k presejani moki. Dodamo ostale sestavine brez olja in zamešamo testo. Mešamo počasi in med mešanjem dodajamo olje. Nato prestavimo na najvišjo hitrost in mešamo toliko časa, da se sestavine dobro povežejo med seboj. Ko je testo gladko, ga pokrijemo s kuhinjsko folijo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. V posodo stresemo 40 dag malin, jih segrejemo ter zmečkamo. Prašek za puding in žlico Gustina zmešamo z dvema žlicama sladkorja, dodamo tekoči jogurt in ga vmešamo med vroče maline. Nadev kuhamo ob mešanju toliko časa, da se puding skuha, če ni dovolj gost, dodamo žlico piškotnih drobtin. Nadev ohladimo. Iz beljakov in preostalega sladkorja zmešamo trd sneg in ga primešamo mlačnemu nadevu. Ko je nadev popolnoma ohlajen, vmešamo še kislo smetano.

Vzhajano testo pregnetemo, razvaljamo in namestimo na namaščen pekač. Robove testa malo povlečemo ob stranici pekača navzgor. Po dnu pekača naložimo preostale maline, jih posujemo z vanilin sladkorjem in prekrijemo z nadevom. Pogačo pustimo vzhajati 15 minut, nato jo prestavimo v vročo pečico in pečemo približno 45 minut pri 180 stopinjah.

Pečeno pogačo popolnoma ohladimo, sicer se utegne malce pocediti iz malin na dnu nadeva.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO