mnenj na posebni strani

Metina potica

da ne bodo vedno samo orehi:)

Sestavine

Sestavine za testo:

1 kocka kvasa Fala

3 dl mleka

85 dag moke

5 dag sladkorja

7 dag masla

3 jajca

2 žlici ruma

2 mali žličke soli

Nadev:

20 dag masla

10 dag drobtin

10 dag sladkorja

1 vanilijev sladkor

šopek sveže mete

Postopek

V posodo odmerimo sol, presejano moko, ¾ stepenih jajc (1/4 pustimo za premaz), sladkor in prilijemo kvas Fala, ki smo ga pred tem raztopili v mlačnem mleku. Zamešamo vse sestavine in med mešanjem dodajamo olje in na lističe narezano maslo. Mešamo še toliko časa, da postane testo gladko, nato prekrijemo posodo s kuhinjsko folijo in damo testo na toplo vzhajati.

Nadev: v vroče raztopljeno maslo vmešamo drobtine (približno 10 dag, da dobimo gosto zmes) in ohladimo. Lističe mete nasekljamo.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Nato testo na tanko razvaljamo, ga premažemo z drobtinami, posujemo s sladkorjem in z lističi mete ter zvijemo v zavitek. Zavitek položimo v pekač, ga premažemo s stepenim jajcem, večkrat prebodemo z iglo. Potico damo ponovno vzhajati za 15 minut, nato jo prestavimo v vročo pečico ter pečemo 50 minut pri 175 stopinjah.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Mnenja o receptu

poskusila sem danes naredit to potico, ko imam ravno zelo lepo meto. Potička je zelo dobra, testo mehko, sem pa naredila brez drobtin, ker jih v nadevih ne maramo. Tudi v jabolčnem zavitku ne. Drugače pa vse super. / nenci

Super, vaša potička izgleda slastno!! :) / Fala Slonček