mnenj na posebni strani

Krhki zvitki (polžki) s čokolado in kokosom

keksi zanimivega videza in prijetnega okusa po čokoladi in kokosu

Sestavine

Testo:

100 g masla

75 g sladkorja v prahu

1 jajce

cca. 3 žlice hladne vode

pol žličke sode bikarbone

300 g moke

 

Nadev:

100 g temne čokolade

0,5 dl - 1 dl sladke smetane

cca. pest kokosove moke

Postopek

Maslo sobne temperature penasto vmešamo s sladkorjem v prahu. Dodamo jajce in ga dobro vmešamo. Dodamo vodo, moko in sodo bikarbono. Vmešano testo za približno eno uro postavimo v hladilnik.

V kozici nad paro raztopimo čokolado skupaj s sladko smetano. Povsem stopljeni mešanici dodamo kokosovo moko v takšni količini, da je gosta, a še primerna za mazanje. Če smo dodali preveč kokosove moke, po žličkah dodajamo sladko smetano in sproti mešamo, da kontroliramo gostoto.

Testo vzamemo iz hladilnika in ga enakomerno razvaljamo v kar se da kvadratno obliko. Razvaljano testo premažemo z nadevom. Sprva deluje, da bo nadeva premalo, ampak sama sem uspela s to količino premazati celotno testo.

Testo pričnemo zvijati čimbolj tesno skupaj (kot potico), da vmes ne puščamo zraka. Zvito rulado še malo povaljamo po delovni površini, da se lepo oblikuje in se plasti stisnejo skupaj. Najbolje je pred rezanjem rulado postaviti za cca. pol ure v hladilnik.

Z ostrim nožem jo režemo na 0,5 cm široke rezine in polagamo na pekač, pokrit s peki papirjem. Ker malenkost narastejo, med keksi pustimo malo prostora.

Pečemo na 170 stopinj (odvisno od pečice) 10-12 minut.

Prijetno sladkanje :)

Mnenja o receptu

Super recept! Enostaven. Odlični, krhki keksi. / lačen drugačen

Hvala za poizkus in mnenje / anka

Zelo dobri in lepega videza. / ssilva

Ssilva, hvala za preizkus recepta, mnenje in fotografijo piškoti so zelo lepi! / anka