mnenj na posebni strani

Smrečica s skutnim nadevom

še ena super ideja kako porabiti skuto

Sestavine

Sestavine za testo:

½ kocke kvasa Fala

1,5 dl mleka

50 dag moke

5 dag sladkorja

3 rumenjaki

3 žlice ruma

2 žlici kisle smetane

2 žlici olja

pomarančna lupina

jajce za premaz

Nadev:

50 dag skute

2 dl sladke smetane

8 dag sladkorja

5 dag rozin

Postopek

Priprava:

V posodo odmerimo sol, jo prekrijemo s presejano moko in dodamo kislo smetano, rumenjake, rum, sladkor in pomarančno lupinico. Kvas Fala raztopimo v mlačnem mleku in ga prilijemo k ostalim sestavinam. Zamesimo kvašeno testo – najprej mešamo počasi nekaj minut, potem na najvišji hitrosti. Med mešanjem po kapljicah dodajamo olje. Ko so sestavine lepo povezane med seboj, posodo pokrijemo s kuhinjsko folijo in jo damo na toplo, da bo testo vzhajalo.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut, nato pa razvaljamo, premažemo z nadevom ter posujemo z rozinami. Zvijemo v zavitek in ga po potrebi prerežemo na dva dela (glede na velikost pekača). Iz vsakega oblikujemo s škarjami smrečico, tako da postrani zarežemo z vrha v zavitek (a ne prerežemo do dna) in prvo rezino obrnemo proti vrhu, naslednje rezine pa postrani v levo ali desno stran, kot bi oblikovali veje smrečice. Oblikovano smrečico premažemo s stepenim jajcem in damo na toplo vzhajati za 15-20 minut, potem pa pečemo približno 45 minut na 180 stopinj.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Mnenja o receptu

Tole pa zna biti super, preizkusim ob priliki :) / nxyz

Med kuho kosila sem zagnetla to pecivo..malo preveč časa sem pustila vzhajat, pa je fajn naraslo.Oblika mojega peciva tko tko..okus pa itak odličen. / Vrtejbenka

Super, čestitke! :) Okus je pa seveda najvažnejši! :) / Fala Slonček