mnenj na posebni strani

Hruškina fantazija

slastno pecivo s hruškami

Sestavine

Biskvit:

4 jajca

90 g sladkorja

90 g moke

1 žlička pecilnega praška

Preliv:

10 hrušk

5 žlic sladkorja

2 zavitka vanilijevega pudinga

1 žlička cimeta

smetana po želji

Postopek

Hruške olupimo, odstranimo peške, narežemo na koščke in skuhamo v približno 0,9 l vode. Dodamo 1 žlico sladkorja. Hruške naj se kuhajo toliko časa, da bodo mehke.

Biskvit pripravimo tako, da zmešamo jajca s sladkorjem, moko in pecilnim praškom. Pekač (velikosti približno 20 cm x 35 cm) obložimo s papirjem za peko in vanj nalijemo biskvit. Približno 1/3 kuhanih hrušk naključno potresemo po biskvitu. Biskvit pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah približno 20 minut.

Ko se biskvit ohladi, ga navlažimo s približno 10 žlicami vode, ki smo jih odvzeli kuhanim hruškam. Preostale hruške zmešamo z ročnim mešalnikom. V manjši posodi zmešamo 2 vrečki pudinga, 4 žlice sladkorja in žličko cimeta. Hruške in preostalo tekočino zavremo, odstavimo in vanj vlijemo zmes s pudingom. Kuhamo na srednji temperaturi še približno 2 minuti in ves čas mešamo.

Zmes polijemo po biskvitu in postavimo na hladno za približno 3 ure. Pecivo narežemo na poljubne oblike in po želji dodamo smetano.

Mnenja o receptu

Lušten, enostaven recept. Verjetno bi šlo tudi z jabolkami. Predvidevam da je puding vanilijev? Po sliki nimam občutka kako visok pride biskvit. Za pekač od pečice bi delala dve masi? lp / limona