mnenj na posebni strani

Indijančki malo drugače

Sestavine

6 jajc

15 dag margarine

20 dag sladkorja

20 dag moke

1 žlica kakava v prahu

1 pecilni prašek

30 dag marelične marmelade

100 g jedilne čokolade

Postopek

Jajca ubijemo v posodo, pri tem prihranimo 4 beljake. Dodamo margarino in sladkor ter zmešamo. Nato dodamo moko presejano s pecilnim praškom in kakavom ter spet zmešamo.

Vse damo v srednje velik pekač in pečemo cca. 35 min. Ko je pečeno, vzamemo iz pečice in namažemo z marmelado. Beljak stepemo in ga namažemo čez marmelado. Pecivo damo nazaj v pečico in pečemo 10 min, da beljak porumeni. Ko je pečeno, ga vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi, nato ga premažemo s čokolado.

Čokolado pripravimo tako, da jo stopimo v malo mleka.

Mnenja o receptu

Jaz imam podoben recet samo, da piše Mančmelov in količine so malo drugačne. 4 rumenjaki, 200g sladkorja, 2 dl mleka, 140g moke, pol pecilnega praška, 30g kakava ali čokolade v prahu. 4 beljaki-sneg+ 150g sladkorja. Rumenjake in sladkor penasto vmešamo, počasi dodamo mleko, moko s pecilnim praškom in kakav. Pečemo 20 minut pri 180-190 stopinjah. Medtem naredimo trd sneg in dodamo 150g sladkorja. Po 20 minutah vzamemo iz pečice in namažemo s snegom. Lepo poravnamo, to damo še za 5-6 minut v pečico. Ohlajeno oblijemo s čokolednim oblivom: 10g mrgarine, 4 žlice olja, 100g čokolade-stopimo v vodni kopeli. Ko se strdi takoj zrežemo. LP.Ursula.S / ursula.s