mnenj na posebni strani

Vroča bučna mineštrica

rahlo pikantna jesenska poslastica

Sestavine

1/2 hokaido buče

2 malo večja korena

1 čebula

3 stroki česna

Začimbe:

sol

čili

koriander

rdeča paprika

Dodatek:

1 dl rdečega vina

olivno olje

4 dl vode

Postopek

Na večje kose narežemo bučo in obrežemo trdi olupek. Koren ostrgamo in ga prav tako narežemo na večje kose. Skupaj z bučo jih položimo v ognjevarno posodo. Obilno jih poškropimo z olivnim oljem in posolimo. V možnarju zdrobimo koriander in ga dobro premešamo s čilijem ter rdečo papriko. Mešanico začimb potresemo po korenju in buči ter ognjevarno posodo postavimo v pečico segreto na 170 stopinj za eno uro.

Čebulo narežemo na velike kose, česen stremo. V posodo nalijemo nekaj olivnega olja. Ko se segreje, dodamo čebulo in česen, pokrijemo s pokrovko in dušimo, dokler vsebina ne postane mehka. Dodamo rdeče vino in pokuhamo, da izhlapi alkohol.

Dodamo bučo in korenje ter vodo. Segrevamo, dokler tekočina ne zavre. Potem temperaturo znižamo in kuhamo še pol ure. Vse skupaj spasiramo in po potrebi dodatno solimo.

Dober tek! :)

Mnenja o receptu

Zelo všeče recept, ta kombinacija pečene in dušene zelenjave je super...z vinom pa res še nisem naredila bučne juhe,bom sprobala z teranom. / Vrtejbenka

Po mojem okusu je vino čisto odveč, ampak okusi so različni. Na podobni način jo tudi jaz pripravljam, manjka edino muškatni orešcek. / fasulas