mnenj na posebni strani

Nedeljski pladenj »ala fasulas«

domače, preprosto in okusno

Sestavine

piščanec (krila, prsi)

6 krompirjev

5 korenčkov

1 strok česna

pršut

domača mešanica začimb za piščanca

zelišča (žajbelj, timijan, rožmarin)

olivno olje

sol

Sladko kisli premaz:

1 jž gorčice

1 jž medu

sol, poper

Domača mešanica začimb za piščanca:

paprika v prahu

česen v prahu

sol

črni poper

kajenski poper

čili v prahu

piment

česen v prahu

metin čaj

vegeta

ingver v prahu

origano (suhi)

timijan (suhi)

koriander (zrna, strta)

Postopek

Strok česna prerežemo na pol (z lupino), korenček narežemo na kolute, krompir na rezine in začinimo z začimbami za piščanca, zelišči in olivnim oljem. Vse skupaj premešamo in presipamo na pekač. Piščančja krila mariniramo z začimbo za piščanca in olivnim oljem. Premešamo in stresemo na drugo polovico pekača. Predhodno pečico segrejemo na 200 stopinj, mrežico postavimo na visoko in pečemo. Med peko po potrebi iz pekača odlijemo tekočino, premešamo krompir, korenček in piščanca in nadaljujemo s peko do lepe zlate barve. Po potrebi med peko pokapljamo z olivnim oljem in proti koncu zmanjšamo temp. pečice na 170-180 stopinj.

Ko je pečeno, krompir in korenček posolimo.

Piščančja prsa odrežemo na način »metulj«, mariniramo z začimbami za piščanca in popečemo v ponvici na olivnem olju z maslom. Med peko dodamo timijan, žajbelj in rožmarin in z jedilno žlico ves čas polivamo s tekočino iz ponvice po mesu. Med polivanjem mesa je ponvica ves čas v roki in nagnjena, da tekočina steka navzdol in da lahko z žlico zajamemo tekočino mešanice maščobe in olivnega olja.

Mini piščančje fileje z ene strani premažemo s sladko kislim premazom in zavijemo s pršutom. Popečemo na olivnem olju z maslom.

Mnenja o receptu

Hudo dober pladenj... / Vrtejbenka

Mnogo fino, kolega fasulas ... / mamamia

Hribovc je to naredil za nedeljsko kosilo. Perfektno je in bo še na jedilniku. Samo sem priredil malo samo za dve osebi, ampak vseeno je odlično. Perfektno celo. / hribovc61

Hribovc - pri naši bajti je načeloma taka plošča za 2 osebi!! / fasulas