mnenj na posebni strani

Najboljše domače testo za pizzo

najboljše testo, kar sem jih kdaj naredila

Sestavine

300 g gladke pšenične moke in 200 g ostre

325 ml mlačne vode

čajna žlička soli

zavitek suhega ali svežega kvasa

dve veliki žlici olivnega olja

velika žlica rjavega sladkorja

Postopek

V veliki skledi zmešamo moki, sladkor, sol, kvas, vodo in olivno olje. Zmešamo in gnetemo približno 7 minut. Nato testo pokrijemo z naoljeno folijo za živila in pustimo 20 minut, da vzhaja. Testo na hitro pregnetemo in razdelimo na dva dela, če boste pico pekli v pekaču, ali na poljubno število delov, če boste pekli posamezne pice.

Testo razvaljamo na debelino prbl. pol centimetra, pred pečenjem ga pustimo še 10-15 minut počivati. Preden ga obložimo z nadevom, testo s čopičem namažemo z oljčnim oljem, to bo preprečilo, da testo vpije vlago iz nadeva in tako bo ostalo hrustljavo.

Pico pečemo 15-20 minut pri temperaturi 250 stopinj. Preden pico damo v pečico, naj bo ta že kakih 10 minut segreta na želeno temperaturo.

Mnenja o receptu

Zakaj naj bi to testo bilo najboljše? Svež kvas in suhi kvas si v razmerju dodajanja moki nista enakovredna, ampak je razmerje 1:2. / anka

@anka najlepša hvala za vaš komentar in mnenje :) Do zdaj mi je to testo za pizzo najboljše uspelo in imelo najboljši okus zato je ZAME najboljše :) / BarByKaa