mnenj na posebni strani

Vroče hladen vegetarijanski krožnik

pečen krompirček in korenje s svežo rdečo peso, feta sirom in meto

Sestavine

700 g krompirja

2 velika korenja

4 stroki česna

suh zdrobljen rožmarin

850 g vložene rdeče pese

75 g feta sira, nalomljenega v kocke

pest sveže mete

sol in poper

2 žlici olivnega olja

3 l vode

Postopek

1. V večji lonec natočimo vodo in ga postavimo na ogenj. Večji pekač obložimo s peki papirjem.

2. Neolupljen krompir narežemo na krhlje, ki naj bodo debeli med 1 in 1,5 cm. Ko je ves krompir narezan, ga damo v vodo in počakamo, da zavre. Pustimo vreti cca. 5 minut, vmes z vilicami preverimo, kako mehak je. Ko vilica lepo prodre v krompir, je dovolj skuhan.

3. Med tem ko krompir vre, razrežemo korenje po dolgem v oblike pomfrija ter ga razporedimo na pekač.

4. Ko je krompir dovolj mehak, odcedimo vodo ter ga razporedimo na suho krpo in pustimo stati cca. 5 minut, da se posuši.

5. Krompir razporedimo po pekaču ter ga skupaj s korenjem dobro posolimo in popopramo. Po okusu začinimo z rožmarinom (recimo 1 jušna žlica) ter pokapljamo z olivnim oljem. Po vsem enakomerno posujemo nasekljan česen.

6. V pečici pečemo na 200 stopinjah od 30-45 minut (odvisno od pečice), dokler ni krompirček lepo zapečen. Med pečenjem vse skupaj malo obračamo.

7. Ko se krompir in korenje pečeta, odcedimo rdečo peso ter jo damo v posodo. Feto nadrobimo na koščke ter dodamo k rdeči pesi. Pest sveže mete nasekljamo na koščke ter dodamo solati, dobro premešamo in vse skupaj damo v hladilnik, dokler krompir ni pečen.

8. Vse skupaj lepo razporedimo na krožniku in postrežemo :)

Opombe

Da bo vegansko, je tudi brez fete kosilo okusno. Vedno uporabim vloženo (mlado) peso, ker je dober kontrast vročem krompirčku/korenju.

Mesojedci tole zmeljejo brez pripomb :)