mnenj na posebni strani

Hitre sobotne čoko kocke

hitro pripravljena sladica za čase, ko nam sladkor v krvi že nevarno pade

Sestavine

140 g sladkorja

120 g margarine ali masla

1 žlica arašidovega masla

150 g čokolade za kuhanje

+ dodatnih 70-100 g čokolade, nalomljene na koščke

2 žlici kakava v prahu

100 g moke

3 večja jajca

ščep soli

Postopek

V posodi na nizki temperaturi najprej stopimo margarino ali maslo, arašidovo maslo in sladkor, odstavimo, dodamo še kakav v prahu in z metlico vse skupaj gladko razmešamo. Dodamo 150 g razlomljene čokolade in mešamo, da se vse raztopi.

Na tej točki vse skupaj postane dokaj gosto, a ko začnemo dodajati jajca (postopoma, dodamo enega, dobro vmešamo in tako naprej), se masa razrahlja.

Na čokoladno - jajčno maso po delih presejemo moko, pomešano s soljo in z metlico previdno vmešamo vso moko, ni nam treba pretiravati z mešanjem, mešamo samo toliko, da se moka lepo poveže z maso in ni več grudic.

Na koncu vmešamo še koščke čokolade, izlijemo v pekač dimenzij 16×28 cm, katerega smo predhodno obložili s peki papirjem.

Pečemo v ventilatorski pečici ogreti na 170 stopinj (ali v navadni na 180 stopinj) približno 20 minut oz. 5 minut v navadni pečici.

Izklopimo pečico in pustimo pecivo v njej še par minut pri priprtih vratih pečice.

Malo ohladimo in razrežemo na kocke.

Opombe

Osnova je pravzaprav recept za "brownies-e" oz. rjavčke, ki sem ga malo prilagodila našemu okusu (pol manj sladkorja, margarina in arašidovo maslo namesto masla...). Namesto čokoladnih koščkov lahko vmešate tudi grobo zdrobljene orehe ali lešnike, ali pa koščke bele čokolade, kar vizualno pride še lepše, meja je vaša domišljija.