mnenj na posebni strani

Chimichangas

mehiška specialiteta po moje

Sestavine

12 tortilij

2 piščančjih prsi

1 zelena paprika

1 rumena paprika

1/4 zeljnate glave

8 korenčkov

mala pločevinka kuruze

mala pločevinka rdečega fižola

nacho sir

sir (vrsta po izbiri)

paprika v prahu

sol ali vegeta

gorčica

zelena solata

Postopek

Zeljnato glavo in korenje naribamo, papriko pa narežemo na kocke. Vse skupaj zmešamo v skledo in dodamo še koruzo ter fižol.

Meso narežemo na kocke, ga solimo, začinimo s papriko v prahu, dodamo malo gorčice in zmešamo. Meso popečemo na olju v večji posodi. Ko je meso popečeno, dodamo zelenjavo, ki smo jo prej pripravili in vse skupaj še približno 20-25 minut pustimo na zmernem ognju in pokrijemo s pokrovko. Na par minut vse malo premešamo.

Med kuhanjem naribamo še sir. Na vsako tortiljo namažemo malo nacho sira, dodamo konkretno mero mesa in zelenjave ter potresemo z naribanim sirom. Tortiljo zvijemo in damo na pekač. Na pekač postavimo toliko chimichang, kot ji lahko in jih zgoraj premažemo z nacho sirom in posujemo z naribanim sirom. Vse skupaj damo v ogreto pečico na 180 stopinj in pečemo 15 minut.

Ko je pečeno, na krožnik, ki ga obložimo z zeleno solato, postavimo po 2 chimichangi in serviramo.

Opombe

Po mojem mnenju je najboljši nacho (oz. približek) od proizvajalca Tina. Kupi se v Mercatorju, je pa v plastičnem lončku, ki se ga lahko lepo stisne ven.

Za nariban sir ponavadi uporabim kar edamca.

Poleg lahko serviramo tudi kakšno salso.

Mnenja o receptu

Super :) / White Daisy

Pravkar pojedli tortilije po temle receptu!!! Odlicne!!! Dodal sem samo se malo salse pod sir, preden sem dal v pecico!!! Res super! / UrbanM