mnenj na posebni strani

Testenine po naključju

testenine, ki so nastale, ko mi je ostal bešamel od prejšnjega dne

Sestavine

50 dag testenin (jaz sem uporabila špagete)

cca. 25 dag prekajene slanine (lahko tudi manj ali več, po okusu)

2 dl smetane za kuhanje

2 dl bešamel omake

sirni namaz

šopek drobnjaka

poper

sol

Postopek

Omaka:

slanino narežemo na tanko, koščki pa naj bodo manjši, približno 1 x 1 cm. Narezano slanino pražimo v višji ponvi ali voku, v katerem bomo kasneje lahko v omaki pomešali testenine. Ko je slanina lepo popražena, dodamo bešamel omako in smetano za kuhanje. Dodamo še sirni namaz ter popramo. Soliti ni potrebno, saj je slanina dovolj slana. Čas kuhanja je kratek, ko zavre, kuhamo še kakšnih 10 minut, da se okusi prepojijo, proti koncu kuhanja dodamo še nasekljan drobnjak, nekaj ga prihranimo in svežega potrosimo po testeninah tik preden serviramo.

Testenine skuham po navodilih na vrečki. Ko so kuhane, jih dobro odcedimo in dodamo k omaki, dobro premešamo in pustimo na toplem par minut, da se malo napojijo.

Bešamel:

na maslu razpustimo moko in dodajamo mleko do želene gostote. Začinimo s poprom, soljo in muškatnim oreščkom.

Opombe

Bešamel omako delam po občutku, zato natančnih količin nimam. Te testenine so nastale ravno zato, ker mi je ostalo bešamel omake in sem jo želela nekako porabiti. Mislim, da bi za 2 dl omake zadostovali 2 žlici moke ter 1 žlica masla, mleko pa dodamo po občutku, koliko gost bešamel želimo.

Mnenja o receptu

Podobno kot špageti carbonara. / Didica

Že veliko govora o tem pa vseeno - niti približno podobno carbonari! / Amanda Angelic

Se strinjam, da s carbonaro nimajo kaj dosti skupnega ;). So točno to, kar piše: testenine, ki so nastale po čistem naključju :). / Sandra_a