mnenj na posebni strani

Jagodno - čokoladna torta

dobra kombinacija

Sestavine

Biskvit:

6 jajc

300 g moke

300 g sladkorja

1 pecilni prašek

1 dl vode

1 dl mleka

0,5 dl olja

čokolada v prahu ali kakav

Čokoladna krema:

0,5 l sladke smetane

200 g jedilne čokolade

2 jagodna kompota

Okrasitev:

sladka smetana (1-2 dl)

Postopek

Rumenjake zmešamo s sladkorjem. Počasi dodajamo vodo, mleko, olje in moko, v katero smo vmešali pecilni prašek. Na koncu dodamo še stepene beljake in čokolado v prahu ali kakav. Biskvit pečemo v ogreti pečici prb. 30-40 minut na 180 stopinjah.

Ko je pečen, še toplega prerežemo dvakrat in pustimo, da se ohladi. Biskvit navlažimo s sokom od kompota. Kremo razdelimo na dva dela in jo namažemo na biskvit, na kremo pa položimo razrezane jagode. Položimo še drugi biskvit in ponovimo. Na koncu torto premažemo s stepeno sladko smetano in jo okrasimo.

Čokoladna krema:

čokolado stopimo nad paro in ko je stopljena, počakamo, da se ohladi, nato ji primešamo stepeno sladko smetano in jo uporabimo.

Mnenja o receptu

Izdelavo kreme lahko poenostaviš tako, da nalomljeno čokolado počasi segrevaš v sladki smetani, vse skupaj ohladiš in samo stepeš z električnim mešalcem (klasična pariška krema). Zdaj, ko prihaja sezona, bo pa torta še boljša s svežimi jagodami ... / mamamia

mamamia hvala za komentar. To kremo sem delala prvič in čisto brez kakršnega koli recepta, se mi je zdelo, da nekaj pa mora ratati in je, naslednjič bom poizkusila tako. Ja res je, ko bodo jagode iz vrta bo torta še boljša :) / Lony247