mnenj na posebni strani

Piščanec z mangom in zelenjavo v voku

zanimiva kombinacija okusov zelenjave, omak in manga

Sestavine

400 - 500 g piščanca (prsa ali meso od krač)

korenje

por

paprika

čebula

česen

vložena mlada koruza

1 mango

Teriyaki omaka

ribja omaka

ingver (koreninica ali mleti)

peteršilj

kajenski poper

mleta paprika

različna olja (olivno, kokosovo, sezamovo...)

Postopek

Uro do dve pred kuhanjem mariniramo na koščke narezanega piščanca v olju, teriyaki in ribji omaki. Omake damo po okusu ali pa vsake po dve veliki žlici.

Zelenjavo in mango narežemo na grižljaj velike koščke. Korenje naribamo ali pa zmeljemo v sekljalniku. Ingverjevo koreninico olupimo in naribamo. Vok z oljem dobro segrejemo.

Najprej stresemo čebulo in česen in pražimo okoli 30 sekund.

Mariniranega piščanca stresemo v vok in ga z mešanjem pražimo približno 4-5 minut, dodamo kajenski poper, mleto papriko, ingver in peteršilj. Iz voka ga vrnemo v posodo, kjer smo ga marinirali.

Če v voku ni več olja, ga dolijemo in ga ponovno segrejemo. V vok stresemo papriko in por in z mešanjem pražimo minuto, dodamo preostalo zelenjavo in mango. Dodamo še malo ribje in teriyaki omake, vsake po približno eno veliko žlico, lahko pa tudi več. Pražimo 3-4 minute in nato dodamo piščanca, ki smo ga prej odstranili iz voka. Vse skupaj še dobro premešamo in popražimo, t.j. okoli 2 minuti.

Postrežemo skupaj z rezanci ali rižem.

Opombe

1. Jaz jih zmeraj postrežem z rezanci ali navadnimi špageti. Če jih postrežemo tako, je potrebno prej testenine skuhati in jih hladne primešati ob koncu. Stresemo jih kar v še vroč vok in premešamo. Isto lahko naredimo z rižem.

2. Soli v receptu ni, ker jo nadomestimo z ribjo omako. Lahko uporabimo tudi ostrigino omako. Jaz uporabljam ribjo, ker je cenejša. :D

3. Če ne veste, kako razrezati mango: http://www.mango.org/how-cut-mango

4. Lahko uporabite tudi ananas namesto manga. Ampak meni je ljubše z mangom.