mnenj na posebni strani

Borovničevi čolnički

piškoti brez jajc, z džemom iz borovnic in temne čokolade

Sestavine

Testo:

200 g margarine

200 g moke

50 g sladkorja

1 čajna žlička pecilnega praška

1 vanilijev sladkor

1 čajna žlička chia semen

Borovničevo-čokoladni džem:

100 g borovnic

20 g temne čokolade z vsaj 70% deležem kakava

Okras:

40 g bele čokolade

Postopek

Najprej pripravimo t.i. chia jajce in sicer tako, da 1 čajno žličko chia semen namočimo v tri čajne žličke vode in pustimo približno 10 minut, da nabrekne.

Pripravimo borovničevo-čokoladni džem. 100 g borovnic stresemo v kozico, med mešanjem pustimo, da zavrejo, ter jih grobo pretlačimo z vilicami. Dodamo 20 g temne čokolade, ki jo med mešanjem raztopimo na nizkem ognju. Pripravljen džem odstranimo z ognja ter počakamo na pečene piškote.

Začnemo s pripravo testa. Z mešalnikom zmešamo 200 g margarine s 50 g sladkorja, enim vanilijevim sladkorjem ter pripravljenim chia jajcem. Dodamo 200 g moke skupaj s čajno žličko pecilnega praška in zamesimo v testo.

Iz testa oblikujemo najprej kroglico v velikosti oreha, ki jo nato sploščimo v obliko čolnička.

Piškote polagamo v pomaščen pekač (oziroma na pekač, obložen s peki papirjem) ter jih pečemo 15 minut na 190 stopinjah.

Na sredino ohlajenega piškota (ali na eno stran) damo kupček borovničevo-čokoladnega džema. Belo čokolado raztopimo nad vodno kopeljo, jo dodamo v vrečko za okraševanje ter piškot vijugasto okrasimo z belo čokolado (glej sliko).

Borovnice damo v kozico, da zavrejo, jih pretlačimo kar z vilicami, dodamo 20 g temne čokolade, mešamo, da se raztopi in borovničevo čokoladni džem je pripravljen.

Mnenja o receptu

Super so :) / axyxy