mnenj na posebni strani

Pingvinčki

zelo okusna in preprosta sladica

Sestavine

Za biskvit:

9 jajc

9 žlic sladkorja

6 žlic moke

9 žlic tople vode

4 žlice kakava

1 pecilni prašek

Za kremo:

1/2 l sladke smetane

vrečka želatine (3 dag)

5 do 8 žlic vode

1/2 dl kisle smetane

Za glazuro:

20 dag margarine

20 dag čokolade

Postopek

Biskvit pripravimo tako, da iz beljakov stepemo sneg. Dobro zmešamo rumenjake in sladkor. V toplo vodo vmešamo kakav, dodamo rumenjake in zmešamo, oziroma stepemo. V to maso dodamo sneg iz beljakov, moko, pecilni prašek in vse spet dobro zmešamo.

Tako pripravljeno zmes razdelimo na dva dela in razporedimo po dveh pekačih. Pečemo 10 minut v pečici,ogreti na 180 stopinj.

Za kremo stepemo sladko smetano in jo postavimo v hladilnik. Zatem v hladni vodi raztopimo želatino in pustimo stati 10 minut. Dodamo kislo smetano in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Ohlajeno dodamo stepeni sladki smetani.

Vmes pripravimo še glazuro. Margarino toliko segrejemo, da se raztopi, dodamo čokolado in mešamo, da dobimo gladko zmes.

Eno plast biskvita namažemo s polovico kreme in postavimo v hladilnik, da se nekoliko strdi. Po kremi nato razporedimo polovico čokolade in ponovno za nekaj minut postavimo v hladilnik, da se malo strdi. Po čokoladi zatem razmažemo drugo polovico kreme, prekrijemo z drugo plastjo biskvita in po njem namažemo drugo polovico čokoladne glazure.

Preden sladico razrežemo, jo še za nekaj minut postavimo v hladilnik, da se vse plasti lepo sprimejo med seboj.

Mnenja o receptu

odlično, vsi so z navdušenjem pojedli :D / calapinka