mnenj na posebni strani

Divjačinski ragu

okusen in enostaven ragu

Sestavine

800 g na koncke narezane divjačine (lahko mešane)

12 brinovih jagod

½ žličke timijana

sol

poper

2 žlici olja

1 žlica paradižnikove mezge

0,2 dl džina

1,25 dl rdečega vina

2 mali čebuli

4 korenčki

½ zelene

¼ pora

1 žlica masla

brusnična marmelada

Postopek

Brinove jagode zdrobimo v terilniku. Divjačinsko meso začinimo z brinovimi jagodami, timijanom, soljo in poprom ter ga prepražimo na olju. Dodamo paradižnikovo mezgo in še malo pražimo. Dolijemo džin in rdeče vino ter vse skupaj na nizki temperaturi kuhamo približno 50 do 60 minut, dokler se meso ne zmehča (če je treba, dolijemo malo vode). Medtem sesekljamo čebulo in por, zeleno in korenje pa narežemo na kocke. Zelenjavo prepražimo na maslu. Ko je meso mehko, v ragu dodamo prepraženo zelenjavo in žlico brusnične marmelade, premešamo in kuhamo še nekaj minut. Na koncu ragu samo še pokusimo in ga po potrebi dosolimo in popramo.

Opombe

Zraven se odlično poda polenta ali pa široki rezanci s svežimi ali suhimi jurčki, ki jih najprej prepražimo na maslu, nato jim pa dodamo kuhane široke rezanje in vse skupaj še na kratko prepražimo.

Mnenja o receptu

Se strinjam z celotnim postopkom, samo brinove jagode, timijan in poper dodam zadnje 3 minute kuhanja. Brinove jagode rabijo, po moji oceni, cca-7 min. da da dajo vse od sebe, ves žmoht. / levstek008