mnenj na posebni strani

Nadevane paličice

okusen prigrizek

Sestavine

1 kg moke

0,5 l mleka

2 dl olja

2 žlici sladkorja

polovica pecilnega praška

7 dag kvasa

malo soli

40 rezin sveže šunke

40 rezin sira

1 jajce

Postopek

V posodo damo presejano moko, primešamo polovico pecilnega praška. V moki naredimo jamico, dodamo zdrobljen kvas, dve žlici sladkorja, mlačno mleko, da pokrijemo kvas in z moko pokrijemo. Pustimo, da se kvas dvigne (cca. 10 minut, odvisno od temperature prostora). Posodo pokrijemo s krpo.

V preostalo mleko dodamo olje in malo soli. Vse skupaj fino premešamo z metlico, da se veže. Damo v testo in dobro zgnetemo.

Iz testa naredimo štruco in jo narežemo približno na deset enakih delov. Teh deset delov oblikujemo v hlebčke, jih posujemo z moko, pokrijemo s krpo in jih pustimo počivati cca. 1 uro.

Hlebček razvaljamo v obliko kroga in prerežemo na štiri dele. Na prerezan del damo šunko in sir. Od široke strani prepognemo in trdo zvijemo proti ozki strani.

V pekač damo papir za peko in nanj polagamo paličice. Pred peko jih premažemo z jajcem.

Pečemo na 200 stopinjah približno 10-15 minut (odvisno od pečice).

Opombe

Nadevi so lahko tudi sladki kot so: marmelada, skuta, orehi itd.

Mnenja o receptu

sem že delala iz takšnega testa in je super / bani

Odličen recept in zeloooo okusni rogljički :) Grejo zelo hitro po grlu, priročni pa so tudi za na kakšen izlet (da ne kupuješ sendvičev) :) / Vittra

2 dcl olja se mi zdi čisto preveč. Toliko ga ne dam niti v 3kg moke za kruh. Glede na to, da gre v testo samo mleko in nič vode in da je nadev kar kaloričen, jaz v podobno pecivo dam max 0,5 dcl olja. / sissi