mnenj na posebni strani

Čokoladno pecivo s hruškami

sadno - čokoladno pecivo za čokoholike

Sestavine

Za testo:

125 g moke

25 g kakava v prahu

125 g sladkorja

100 g masla

50 g jogurta

1 čajna žlička pecilnega praška

¼ čajne žličke sode bikarbone

2 jajci

Ostalo:

čokoladni puding

cimet

ingver

vanilijev sladkor

hruške (sveže ali iz konzerve)

Postopek

Začnemo s hruškami, ki jih operemo, olupimo, razpolovimo in jim odstranimo peške. Količino hrušk prilagodimo pekaču – polovice hrušk zlagamo na dno pekača eno zraven druge. Hruške nato skuhamo v približno pol litra vode. Dodamo sladkor (približno eno žlico oziroma po okusu), cimet in ingver, po želji lahko dodamo tudi vanilijev sladkor. Kompot zavremo in odstavimo. Če so hruške trše, jih pustimo vreti nekaj minut. Ta korak seveda preskočimo, če uporabimo polovice hrušk iz konzerve.Sestavine za testo stehtamo in vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom. Testo lahko pripravimo tudi v multipraktiku, saj ni potrebno ničesar mešati posebej. Če se nam testo zdi pretrdo (različne vrste moke so lahko različno vpojne), dodamo žlico ali dve mleka.

Pekač namastimo z maslom in vanj naložimo polovice hrušk. Preko hrušk razporedimo testo in pecivo pečemo 30 minut pri 180 stopinjah.

Nekaj minut preden je pecivo pečeno, v vodo, ki je ostala od kompota, vkuhamo čokoladni puding po navodilih na vrečki – zmanjšamo lahko količino sladkorja, saj smo sladkali že kompot. Tako pripravljen puding polijemo po pečenem pecivu in pustimo, da se vse skupaj ohladi. Namig: ali je testo pečeno, preverimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo v pecivo. Če se testo ne prime zobotrebca, je gotovo.

Opombe

Jaz sem to delala tako s svežimi, kot s hruškami iz kompota in oboje je odlično. Odlično se zraven prilega sladoled, čokoladni sirup ali smetana. Pravo razvajanje za čokoholike.

Mnenja o receptu

Zelo dobro pecivo in hitro narejeno. / mala kuharica