mnenj na posebni strani

Troslojna polenta

polenta na treh različnih osnovah

Sestavine

polenta

vegeta

mleta paprika

kurkuma

0,5 l mleka ali vode

0,5 l korenčkovega soka ali golaževe juhe

0,5 l paradižnikove juhe (lahko tudi vodo s paradižnikovo mezgo, da bo pol litra rdeče tekočine)

Postopek

1. Vodo zavremo in začinimo s soljo ali vegeto (poljubno). Kombiniramo lahko tudi z mlekom. Postopoma primešamo koruzni zdrob, dokler se ne zgosti (kot za pečeno polento). Po želji dodamo kurkumo, da bo polenta bolj rumene barve. Vlijemo v drugo posodo, da se hladi.

2. Enako naredimo s korenčkovim sokom. Zavremo, začinimo in primešamo koruzni zdrob, dokler masa ne postane gosta in vlijemo čez polento iz prvega postopka, da se ohlaja.

3. Na enak način naredimo s paradižnikovo juho. Zavremo, začinimo in primešamo toliko koruznega zdroba, da postane gosta. Za močnejšo barvo začinimo z mleto papriko. Vlijemo v enako posodo iz prejšnjih dveh korakov in pustimo, da se ohlaja.

Če nimate radi začimb, lahko preprosto na osnovnih bazah (voda, koruzni sok, voda z mezgo) skuhate polento. Dodatne začimbe so le za močnejši kontrast. Vrstni red lahko zamenjate, odvisno, kako želite, da bo videti na krožniku.

Za zeleno barvo polento kuhamo na osnovi špinačnega soka.

Mnenja o receptu

Z vsem spoštovanjem, tri uteži ? Po mojih izkušnjah se polenta lepše "sprime", če jo vlivamo vročo na vročo. lp / mišzmoke

Preprosto glih ni, da bi dal eno oz. dve... Potrebno je korenčkov sok izstisniti ali pa špinačnega narest... tud paradižnikov lahko naredimo domač... Če pa vse kupiš, pole lahko kupiš tudi že instant polento, da bi blo enostavno. Drugače pa če delaš posamično, eno po eno, se ti prejšna ne ohladi tok, da se ti ne bi prijela, ko vliješ novo rundo čez. Lp. / Victor