mnenj na posebni strani

Puranji zrezki s primorskim pršutom in paradižnikovo rižoto

Obloženi zrezki, pečeni v pečici, z rižoto

Sestavine

Puranji zrezki s primorskim pršutom:

12 tankih, približno 50-gramskih puranjih zrezkov Okus podeželja

40 g na tanko narezanega primorskega pršuta

gladka moka Korngold

sončnično olje Osana

125 ml belega vina

40 g masla Milfina

sol

poper Le Gusto

sir grana padano znamke Cucina Nobile

zobotrebci

Paradižnikova rižota:

2 paradižnika

1 čebula

1 strok česna

2 žlici oljčnega olja Minos

125 g parboiled riža Alino

2 žlici sladke smetane Milfina

1 žlica paradižnikove mezge Carloni

200 ml jušne osnove iz jušne kocke Le Gusto

poper Le Gusto

sol

2 žlički peteršilja Le Gusto

Postopek

Puranji zrezki s primorskim pršutom:

Pečico segrejemo na 180 °C. Puranje zrezke, ki jih po potrebi potolčemo, da postanejo zelo tanki, popopramo ter vsakega obložimo s koščkom pršuta. Zrezek prepognemo, tako da je pršut v notranjosti, in ga spnemo z zobotrebcem. Prepognjene zrezke pomokamo in jih v ognjevarni ponvi na vročem olju popečemo z obeh strani do svetlo rjave barve. Zrezke skupaj z ognjevarno ponvijo postavimo v pečico in jih pečemo še 2–4 minute.

Pečene zrezke vzamemo iz ponve in jih postavimo na toplo. Maščobo, ki je ostala v ponvi, zalijemo z belim vinom in na kratko pokuhamo. V vinsko omako z metlico vmešamo hladno maslo, nato omako zavremo in po okusu začinimo s soljo in poprom. Zrezek položimo na krožnik ter ga polijemo s pripravljeno omako in posujemo z naribanim sirom grana padano.

Paradižnikova rižota:

Paradižnik olupimo in narežemo na drobne kocke. V manjšem loncu segrejemo olje in v njem med stalnim mešanjem skupaj z drobno nasekljanima česnom in čebulo na kratko prepražimo riž, da postekleni. Dodamo sladko smetano, paradižnikovo mezgo in koščke paradižnika ter dobro premešamo. Zalijemo z jušno osnovo, zavremo, še enkrat premešamo, nato pa pri nizki temperaturi pokrito kuhamo ca. 17 minut. Malo pred koncem kuhanja pokrov odstranimo, rižoto rahlo premešamo ter po okusu dosolimo in popramo. Preden postrežemo, vmešamo še peteršilj.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO