mnenj na posebni strani

Partal torta

enostavna torta, ki pušča domišljiji prosto pot

Sestavine

Biskvit:

6 jajc

12 žlic sladkorja

12 žlic moke

1/2 žličke pecilnega praška

1/2 l mleka

1 margarina

150 g jedilne čokolade

sladka smetana

1 l sladke smetane za premaz

Postopek

Jajca in sladkor penasto umešamo in vanj postopoma dodajamo mešanico moke in pecilnega praška. Biskvit pečemo na 180 stopinj 20-25 minut, oz. dokler ni zlato rumene barve.

1/2 litra mleka, 1 margarino, jedilno čokolado in 3 žlice sladkorja kuhamo, dokler se sestavine ne raztopijo in povežejo med sabo. V posodici zmešamo 3 rumenjake, 3 žlice sladkorja in 3 žlice pšeničnega zdroba in zmes dodamo ohlajeni čokoladni zmesi ter premešamo. Mešanico prelijemo čez biskvit in ga dobro pregnetemo, da vpije vso količino. Maso postavimo v hladilnik za 1 uro in ga nato oblikujemo po želji. Ponavadi partal torto oblikujemo v polkroglo (kupolo) in jo premažemo s sladko smetano.

Torto narežemo na debelejše rezine.

Opombe

Rumenjaki, ki gredo v zmes s pšeničnim zdrobom, niso toplotno obdelani, zato jih dodajte, če boste torto pojedli še isti dan. Če torto pripravite vnaprej priporočam, da jih izpustite. Dober tek ;)

Mnenja o receptu

V sestavinah prosim dodajte rumenjake, sladkor in pšenični zdrob. Kako pa reagira pšenični zdrob, ostane surov ali se napne, da potem ne poka med zobmi? V izvedbi, da se zdrob zakuha v mleku, nebi šlo? Pa še tole gnetenje ... maso zlijemo na testo in potem zmešamo vse skupaj s testom, sem prav razumela? Testo pred tem kaj na kocke zrežemo ali samo tako močno mešamo skupaj, da se razpusti vmes? / anka