mnenj na posebni strani

Bananina pita

pita s kakavovim testom in bananinim ter vanilijevim nadevom

Sestavine

Biskvit:

2 jajci

150 g masla

120 g sladkorja v prahu

4 žlice kisle smetane

20 g kakava v prahu

350 g moke

1 zavitek vanilijevega sladkorja

1 zavitek pecilnega praška

Krema:

1 vanilijev sladkor

250 ml mleka

3 žlice sladkorja

1 rumenjak

1 vrečka vanilijevega pudinga

50 g masla

10 večjih banan

Postopek

V skledi zamesimo testo iz jajc, masla, sladkorja, kisle smetane, kakava v prahu, moke, vanilijevega sladkorja in pecilnega praška. Če se testo preveč lepi, dodamo še malo moke (vendar ne preveč). Od testa odvzamemo približno 1/3, ki jo bomo uporabili na koncu za trakove na vrhu. Ostali 2/3 razvaljamo in damo v pomaščen in pomokan pekač. Pekač je lahko okrogel ali štirikoten. Testo nadevamo z mešanico banan in vanilijeve kreme.

Nadev si prej pripravimo tako, da zmešamo rumenjak, puding, sladkor, vanilijev sladkor in 4-5 žlic mleka. Preostanek mleka zavremo, vmešamo mešanico pudinga in na nizkem ognju kuhamo še 3 minute. Zmes ves čas mešamo, saj postane precej gosta. Pustimo, da se puding ohladi, vendar vsake toliko še pomešamo, da se ne naredi skorjica na vrhu. Ko se pohladi, po koščkih dodajamo zmehčano maslo in dobro premešamo. Kremi dodamo na kolobarje narezane banane.

Ko smo biskvit nadevali s kremo in bananami, razvaljamo še preostanek testa, ga razrežemo na trakove in postavimo na vrh pite. Pito pečemo 50 minut na 175 stopinjah. 10 ali 15 minut pred koncem pečenja pito pokrijemo s folijo, da se na vrhu ne zapeče preveč.

Opombe

Za tiste, ki imate raje slajše sladice, dodajte več sladkorja tako v biskvit kot v kremo.

Eno ali dve banani lahko zamenjate tudi z večjo količino kreme.

Mnenja o receptu

uhuhu ju3 bo to na meniju :) / mali kuhar