mnenj na posebni strani

Rojstnodnevni mafini

odlični mafini z nugat kremo

Sestavine

maščoba za model

200 g smetane

150 g sladkorja

en zavitek vanilijevega sladkorja

3 jajca

220 g moke

2 kavni žlički pecilnega praška

pol kavne žličke sode bikarbone

sol

3 jedilne žlice lešnikove nugat kreme

200 g kuverture

čokoladni bonbončki ali mrvice

okoli 12 majhnih svečk za okras

Postopek

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom. Smetano čvrsto stepemo, primešamo ji sladkor in vanilijev sladkor.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake, rumenjak primešamo smetani. Posebej zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli. To mešanico previdno primešamo jajčno - smetanovi masi. Stepemo še trd sneg in ga prav tako premešamo.

Tretjini testa dodamo nugat kremo. V modelu za mafine jih pečemo v pečici na srednjem vodilu okoli 25 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, pustimo počivati okoli 5 minut, nato jih vzamemo iz modela in ohladimo.

Kuverturo grobo sesekljamo, nato jo stopimo v vroči vodni kopeli. Z njo premažemo mafine in jih potresemo z bonbončki ali mrvicami. Na koncu v vsak mafin zapičimo svečko.

Opombe

Soda bikarbona ni obvezna sestavina.

Mnenja o receptu

muffini so res odlični / melitka gošnik

Soda bikarbona je smiselna pri mafinih, kjer je med sestavinami kaj kislega (npr. jogurt). Ker je soda bazična, v kombinaciji s kislino še bolj "dvigne" mafine. / teta torta

res je / melitka gošnik

to drži sicer pa če je nimate ne paničarite ker tudi prez nje se use uredi . moj moto je KUHAM ZA VSE KI ŽELIJO SI MOJEGA RECEPTA je preprost, rad v ušesa gre pa še super za tako gospodinjico kot sem ja melitka. če rabite kakšen nasvet sem vedno na voljo na kulinariki VAŠA melita <3 / melitka gošnik