mnenj na posebni strani

Sadno pecivo

biskvit s sadjem

Sestavine

4 jajca

12 žlic sladkorja

12 žlic olja

12 žlic mleka

12 žlic moke

1 pecilni prašek

sadje

Postopek

Rumenjake ločimo od beljakov in stepemo trd sneg. Nato stepemo rumenjake s sladkorjem, da masa naraste in sproti dodajamo olje in mleko. Na koncu dodamo moko s pecilnim praškom ter trd sneg, ki ga na rahlo vmešamo v maso.

Polovico mase vlijemo v pekač in damo peči. Pečemo tako dolgo, dokler ni na pol pečeno. Nato vzamemo testo iz pečice in ga obložimo s sadjem, ki ga narežemo na poljubne koščke. Drugo polovico mase vlijemo preko sadja in damo ponovno peči in pečemo tako dolgo, dokler ni pečeno.

Pečemo na 180-200 stopinj. Čas peke je po občutku in videzu.

Opombe

Za sadje ponavadi izberem kakšne nektarine ali breskve, banane, jabolka, ki jih naribam. Izberete lahko kakšno koli drugo sezonsko ali vloženo sadje.

Mnenja o receptu

evo, danes za sladico :) obloženo sadje sem polila še z 1dl kisle smetane, ki sem ji dodala žlico sladkorja in kanček cimeta, nato pa prelila z drugo polovico mase. Za sadje sem vzela breskve in češplje. Super, ocena 5 ;) / zd1ka

Danes delala to pecivo in ratalo je je zelo dobro in odličnega okusa je. Za sadje sem pa uporabila jabolka. Slikica še sledi / pika poka tjasy

kako velik pekač.... / kohica

vzameš srednji pekač, dolžina 36 cm. / zd1ka

Odlično pecivo; naredila sem iz rabarbare . / Uly