mnenj na posebni strani

Kuskus s krompirjem - za dve osebi

okusni in zelo rahli ocvrti žličniki, odlična priloga k mesnim jedem

Sestavine

1 večji krompir

6 - 8 dag kuskusa

1 jajce

1/2 žlice vegete

1/2 žlice sladkorja

1 žlica masla

sol

olje za cvrtje

Postopek

Krompir olupimo, razrežemo in damo kuhat brez soli. Kuskus vsujemo v 2 dl vrele vode, dodamo vegeto in mešamo do 2 minuti. Odstavimo in pustimo 10 minut, da se napne. Dobro odcejen, kuhan krompir damo v skledo, dodamo sladkor in maslo ter ga pretlačimo. Dodamo kuhan kuskus, premešamo in pretlačimo, da dobimo krhko zmes. Poskusimo in dodamo sladkor in sol po okusu. Hladni oz. mlačni zmesi dodamo eno jajce in ponovno dobro premešamo. V vroče olje dajemo žličnike iz polovice zmesi, da se približno enako ocvrejo. Z vilico jih ločimo od dna in enkrat obrnemo. Po cca. 5-ih minutah, ko so svetlo rjave barve, jih vržemo v cedilo ali na papirnato brisačo. Postopek ponovimo z drugo polovico zmesi, oz. odvisno od količine - približno za eno osebo naenkrat.

Iz naše količine naredimo prilogo za dve osebi, cca. 15 - 20 mehkih, zelo okusnih ocvrtih žličnikov s hrustljavo skorjico.

Mnenja o receptu

Pozdravljeni.Mene pa obremenjuje tisti sladkor med sestavinami?! A ni to potem sladko?? Hvala za pojasnilo,pa bom videla ali me bo prepričalo v poskušino recepta. L.p. banany. / banany

Njami :) / Vali98

Sprobani,super / aluj