mnenj na posebni strani

Čokoladno - bananina fantazija

rojstnodnevna torta v kozarcu :), predvsem za ljubitelje kombinacije čokolada-banana

Sestavine

čokoladni puding (puding brez kuhanja)

300 ml mleka

500 ml sladke smetane

3 večje banane

12 piškotov Savoiardi

banjica sladoleda z okusom banana-čokolada

jedilna čokolada

Postopek

Pripravimo puding po navodilih iz vrečke (del mleka sem nadomestila s smetano - 300 ml mleka in 200 ml smetane), torej v hladno mleko in smetano vsujemo prašek in z mešalnikom stepemo v kremo. Nato stepemo še preostalo smetano. Narežemo banane na manjše kockice, piškote na grobo zdrobimo.

Pripravimo kozarce in pričnemo z zlaganjem sestavin. Na dno damo žlico pudinga, na vrh žlico banan, dve žlici zdrobljenih piškotov, nato dve kepici sladoleda, na vrh spet banane, puding, zdrobljene piškote, za konec še smetano ter po vrhu naribamo čokolado. Postavimo v zamrzovalnik.

Opombe

Sladico sem pripravila za rojstni dan, za spremembo namesto torte. Sestavine in količine seveda lahko spreminjate oz. prilagajate po vašem okusu.

Mnenja o receptu

super, tako enostavno in še dobro. / cini

O hvala / mavrica*

o super moj najljubši sladoled banana in čokolada / Jelkica

tole pa pade, ko se otroka vrneta iz počitnic:=) / vajanesa

kakšen puding brez kuhanja je tole?? a je to mišljeno, da prašek za puding pač namesto kuhanja zmešamo z mlekom/smetano ali obstaja prašek za puding, ki se ga ne kuha?? hvala za razlago (pač nisem ekspert za pudinge ;) / darlinka

Prav obstaja puding, ki se ga naredi tako, da se kar zmeša z mrzlim mlekom, je pa bolj podobno kremi kot pa pudingu. Našla ga boš v vseh trgovinah na policah kjer so navadni pudingi. Izgleda tako http://online.konzum.hr/images/products/041/04180052l.gif Z veseljem pomagam :) / mavrica*