mnenj na posebni strani

Muffini Bianchi

mufini s kokosom in belo čokolado

Sestavine

120 g moke

100 g kokosove moke

1/2 zavoja pecilnega praška

80 g sladkorja

ščepec soli

100 g bele Manner kuverture

1 veliko jajce

1 dl mleka

1 dl manj mastnega jogurta

Postopek

1. Moko zmešamo s kokosovo moko, dodamo ščepec soli in polovico vrečke pecilnega praška.

2. 100 g bele Manner kuverture narežemo oz. sesekljamo na majhne koščke; tu se sami odločimo, nekateri imajo radi malo večje koščke, jaz jih ponavadi večino poskušam sesekljati na velikost 0,5 x 0,5 cm, ampak čokolada se itak drobi in je nepravilnih oblik.

3. Čokolado v koščkih vmešamo v zmes navadne in kokosove moke.

4. Mleko in jogurt zmešamo skupaj, nato dodamo še predhodno penasto umešano jajce. Vse tri mokre sestavine zmešamo skupaj.

5. Mokre sestavine dodamo suhim in premešamo; za mešanje sama uporabljam kuhalnico in ne mešalnika. Ne ustrašite se, če bo masa malo manj tekoča in bolj kompaktna kakor za navadne muffine.

6. Napolnimo 12 papirnatih modelčkov (v primeru navadnega pekača za muffine) in postavimo v pečico na segreto 200 stopinj za 25 - 30 minut. Jaz pečice ponavadi preveč v naprej ne ogrevam, raje po potrebi pustim muffine 5 minut dlje v pečici.

Po želji jih lahko še okrasimo :)

Opombe

Na splošno sem pri peki muffinov zamenjala margarino za jogurt, posebej pri tem receptu se obnese, ker bela čokolada spusti svojo maščobo.

Bela čokolada se tudi drugače obnaša v pečici, ker lahko začne spreminjati barvo, kakor da se karamelizira, naj vas ne zavede in ne se ustrašit, da bodo imeli muffini drugačen okus.

Prav tako vedite, da pride to testo zelo zelo rahlo in včasih celo preveč mokro predvsem zaradi velike vsebnosti bele čokolade; naj vas to ne zavede, da muffini niso pečeni :)