mnenj na posebni strani

Kruh z luštrekom...

...in čebulo ter ocvirki.. :))

Sestavine

1 kg moke

1 kocka kvasa

1/2 čajne žličke sladkorja

1 dl olivnega olja

2 dl mleka

sol

2 večji čebuli

ocvirki

luštrek

Postopek

Sredi presejane moke naredimo luknjo, vlijemo 2 dl mlačnega mleka, zdrobimo kvas in dodamo sladkor. Ko kvasec vzhaja, dodamo sol, olivno olje ter še vsaj 2 dl mlačne vode, odvisno od moke. Pokrito pustimo vzhajati.

Med tem naredimo nadev. Stopimo ocvirke, jih primešamo sesekljani čebuli in na hitro podušimo. Ohladimo in dodamo vsaj tri žlice sesekljanega luštreka.

Vzhajan kruh pregnetemo še enkrat, razdelimo v dva hlebčka ter ju razvaljamo nekako kot za potico. Nanesemo nadev, zvijemo in pustimo raje na hladnem, da nam počasi vzhaja.

Pečemo v prej ogreti pečici na 220 stopinj 15 minut, nato znižamo na 180 stopinj (tukaj ga jaz pokrijem s peki papirjem).

Mnenja o receptu

Kaj se tole lahko naredi s suhim lustrekom? / gringa

Ja seveda lahko narediš tudi z suhim luštrekom..samo malo več ga daj,ker suh nima tako izrazitega okusa. / Vrtejbenka

Včeraj naredila kruh. Odličen! Sicer je treba s to dišavnico previdno, ker ima zelo močan vonj; ampak je nekaj posebnega in meni je uspelo razmerje, ker sem dobila pohvale od vseh. Ko bom imela malo več časa, si ga naredim na zalogo in v zmrzovalnik, tako bo en kos zmeraj pri roki. Morda kot lahka poletna večerja, s kozarcem piva seveda. / kozamurnik