mnenj na posebni strani

Žlinkrofi

hitro pripravljeni

Sestavine

Masa:

1/2 kg belega kruha

1,5 dl mleka

30 dag prekajenega svinjskega mesa

debela čebula

olje

peteršilj

strok česna

2 jajci

sol, poper

Testo:

3 jajca

25 dag bele moke

Postopek

V moki naredimo jamico in vanjo zlijemo razžvrkljana jajca. Dobro premešamo in pregnetemo, če je potrebno, dodamo še malo moke, ne pa preveč, da testo ni pretrdo. Zgneteno testo je kompaktno; pokrito s prtičem naj počiva pol ure.

Med tem časom nadrobimo kruh (če ga nismo že en dan prej) in ga prelijemo z mlekom. Čebulo nasekljamo in prepražimo. Dodamo na kockice narezano prekajeno meso in vse skupaj stresemo po kruhu. Ko se čebula ohladi, dodamo razžvrkljana jajca, peteršilj, strt česen. Po okusu popramo in solimo. Vse sestavine dobro premešamo.

Testo razvaljamo na pomokani površini in nanj razporedimo maso. Testo zavijemo v štrukelj in ga obvijemo z gazo ter damo kuhati v slano vodo za 40 minut.

Kuhane žlinkrofe razrežemo na do 2 cm debele rezine.

Opombe

Če kruh nadrobimo en dan prej in ga pustimo na zraku, da se malo izsuši, so žlinkrofi še boljši. Samo potem se nam čas priprave/kuhanja spremeni, saj kruh nadrobimo en dan prej:)

Mnenja o receptu

Zanimivo. Kot tudi ime - jaz bi temu prej rekla kruhovi struklji. Zlinkrofi me zmeraj asociirajo na torteline. / rebecca

Bi se pa res dalo oblikovati tudi žlinkrofe. Zanimiv recept, vreden preizkusa. / rimljanka

ja, vem, da niso ta pravi žlinkrofi. Mama jim je vedno tako rekla:) lp / zes5ana