mnenj na posebni strani

Čokoladno kokosova torta

torta, s katero je veliko dela, ampak je vredno ;)

Sestavine

Testo:

20 dag masla

17 dag sladkorja v prahu

9 rumenjakov

20 dag čokolade za kuhanje

9 beljakov

17 dag sladkorja

20 dag moke

Kokosova krema:

6,5 dl mleka

18 dag kokosa

9 dag sladkorja

3 dag škroba

6 listov želatine

1 dl kokosovega likerja

3,5 dl sladke smetane

Čokoladna krema:

30 dag rahlo grenke čokolade

2 rumenjaka

2 jajci

3 dag sladkorja v prahu

6 žlic ruma

3,5 dl sladke smetane

Postopek

Testo:

maslo penasto zmešamo s sladkorjem v prahu in vmešamo rumenjake. Čokolado zmehčamo v vodni kopeli in jo vmešamo v masleno zmes (ohlajeno). Beljake s sladkorjem stepemo v čvrst sneg. Moko in sneg izmenično previdno vmešamo v masleno zmes. Stresemo v model (28 cm) in pečemo pri 170 stopinjah približno eno uro.

Kokosova krema:

želatino namočimo v hladni vodi. Mleku dodamo kokos in zavremo. Dodamo sladkor in škrob. Želatino ožmemo in vmešamo v toplo maso. Dodamo še kokosov liker, premešamo in pustimo, da se masa ohladi. Sladko smetano stepemo in vmešamo v kokosovo maso.

Čokoladna krema:

čokolado raztopimo v vodni kopeli. Oba rumenjaka in jajci ter sladkor penasto zmešamo nad vodno kopeljo. V maso vmešamo rum in raztopljeno čokolado, ko se shladi, pa še stepeno smetano.

Testo prerežemo na dva oblata. Prvega položimo nazaj v tortni model in pokapljamo z mešanico ruma in vode. Nanj damo pripravljeno kokosovo kremo. Damo v hladilnik in pustimo, da se krema strdi (3-4 ure). Pripravimo čokoladno kremo in jo zlijemo na kokosovo. Na vrh položimo drugi oblat in damo nazaj v hladilnik, da se dobro strdi. Ko je popolnoma strjeno, vzamemo iz modela in okrasimo po želji.

Mnenja o receptu

mmmmmmm..bomo sprobali v kratkem, ker smoljubitelji čokolade in kokosa :)) se mi kaj sline cedijo / ledenka_

smo sprobali! Superca!!! / LisaZ

Odlična res! Žal sem pozabila slikati razrezano torto. Na kokosovo kremo sem dodala še malo mešanega gozdnega sadja, kar tako za poživitev okusa in barve. Priporočam. / ssilva