mnenj na posebni strani

Marmoriran snežak

pecivo iz ostalih beljakov

Sestavine

Sestavina 1:

7 beljakov

20 dag sladkorja

1 vanilin sladkor

sok dveh pomaranč

5 dag masla

14 dag moke

pol pecilnega praška

Sestavina 2:

3 rumenjaki

1 celo jajce

4 žlice sladkorja

3 žlice moke

2 žlici ruma

meso pomaranč, ki je ostalo pri ožemanju

Postopek

Najprej naredimo prvo maso iz sestavin 1. Stepamo beljake in sladkor tako, da dobimo bleščečo kompaktno maso. Dodamo sok dveh pomaranč, ki smo ju pred tem oželi. Nato dodamo še vanilin sladkor. Zmes stalno stepamo. Dodamo stopljeno maslo in stepemo. Dodamo še pecilni prašek in moko ter spet stepamo, da na koncu dobimo lepo gladko, svetlečo zmes.

Drugo maso naredimo iz sestavin 2. Stepemo rumenjake, jajce in sladkor tako, da dobimo gosto naraslo maso. Dodamo moko, rum in meso dveh pomaranč, ki je ostalo na mrežici ožemalca. Spet dobro stepemo.

Vzamemo model za šarkelj. Namastimo ga in posipamo z moko, da se nam biskvit ne prime na pekač. Najprej vlijemo prvo zmes, nato pa še drugo zmes. Z vilico "napikamo" v masi, tako da se malo pomešata. Ampak ne preveč, da se ne bo preveč zmešalo in potem ne bo nastal lep marmoriran vzorec.

Pečemo na 180 stopinjah dobre pol ure. Pečenost preverimo z zobotrebcem.

Mnenja o receptu

Ker je seveda višek beljakov od peke potic,sem se lotila tega kolača.V postopku manjka poraba masla :) Jaz sem ga stopljenega in ohlajenega umixala v beljake. Se peče in zgleda OK. LP N / Nežinka

Evo popravla, čakam na objavo popravka. K rumenjaku lahko dodate tudi kakav, da bo še bolj kontrstno. / Bela01