mnenj na posebni strani

Pizzazel Larisima

jed iz testa za pizzo z nadevom mletega mesa in svežega zelja

Sestavine

1/2 kg mešanega mletega mesa

2 čebuli

2 stroka česna

1 lovorov list

1/2 manjše glave svežega zelja

1 žlička vegete

sol, poper, rdeča paprika

malo mletega hudega feferona

3-4 dl belega olja

testo za pizzo (glej recept Pizzerota Larisima)

Postopek

Najprej je treba narediti testo, kajti mora vzhajati in imamo veliko časa za pripravo nadeva. Ostane enak postopek kot pri pizzeroti, enako se deli na 8 delov in postopek pečenja je enak prejšnjemu.

Nadev:

na olju prepražimo na drobno narezano čebulo, ko postekleni, dodamo meso, premešamo, da se ne sprime, dodamo sol, poper, lovorov list, vegeto, na drobno narezan česen, tudi feferon (malo). Vse premešamo, zalijemo z nekaj kapljicami vode in pustimo dušiti 20 minut. Na kocke 1x1 cm narežemo zelje in ga dodamo v lonec. Nadev ne sme biti čisto na suhem, torej ga je treba malo zaliti in pustiti še 15 minut, da se meso duši skupaj z zeljem. Vsebino lonca moramo dušiti tako dolgo, da voda povre in da zelje ni preveč opazno v nadevu. Mnogi se boste čudili, od kod ta ideja, vendar poizkusite, ta nadev je izvrstnega okusa. Ko je nadev končan, ga nanesemo enako kot na pizzeroto, stisnemo oba dela skupaj in popečemo na olju.

Pizzazel večkrat postrežem za predjed, krožnik mora biti večji in lepo dekoriran, ponudim po 1 kos, če pa ga uporabim za glavno jed, dam 2 kosa, zraven ponudim še solato.

Opombe

To so preprosto izvedljive jedi z malo spretnosti, saj si lahko testo vedno naredimo za dan naprej, pa tudi pizzerote ali pizazele lahko spečemo vedno takrat, ko je to potrebno. Če pač pride nekdo kasneje, se kasneje nadeva pizzazela in tudi speče. Tega ne polnite naprej in dajajte v hladilnik, kajti kvas naredi svoje in izdelek ne bo takšen, kot si ga želimo. To storite sproti, zelo malo dela je s tem, ko že imate vse potrebno izdelano.