mnenj na posebni strani

Hrustljavi piščanec

piščanec na kitajski način

Sestavine

1 beljak

150 g moke

30 g jedilnega škroba

2 kavni žlički pecilnega praška

sol, poper

6 žlic olja

10 g nastrganega ingverja

7 žlic sojine omake

5 žlic riževega vina

500 g fileja piščančjih prsi

300 g korenčka

250 g kalčkov

olje za cvrenje

Postopek

Testo za pečenje:

beljak stepemo v trd sneg. Posebej zmešamo moko, škrob, pecilni prašek, sol, poper in vse to dodajamo k snegu izmenično z 200 ml vode. Ob koncu prilijemo še 6 žlic olja. Testo naj počiva 30 minut.

Zmešamo ingver in 2 žlici sojine omake ter 2 žlici riževega vina. S tem pokapamo meso, ga pokrijemo in postavimo na stran.

Korenček narežemo na tanke trakove, operemo še kalčke in jih odcedimo.

Vok ogrejemo in vanj vlijemo olje za cvrenje. Na olju popečemo korenje, zalijemo s preostalo sojino omako, riževim vinom in 3 žlicami vode ter vse dušimo 5 minut. Primešamo kalčke, na hitro zavremo in postavimo na toplo.

Vok očistimo in v njem zopet ogrejemo olje. Koščke piščančjega mesa pomočimo v testo in jih v vročem olju cvremo cca. 3 minute.

Meso postrežemo z zelenjavo.

Opombe

K testu za meso lahko primešamo še malo sezama, dodamo pa lahko tudi nekaj mlade čebule.

Mnenja o receptu

živijoo, eno uprašanje, sej piščanec ne plava v olju za cvrenje, je dovol da olje pokriva dno ? kr sm že mela nezgodo da ocvrem piščanca na tak podobn način, joj in sm ga bikslna, je ratu prou trd :D sm ga preveč časa utapljala v olju z namenm da dobi rjavo barvo :D .. hvala za slikico :) / ursiii

vse lepo in prav, samo tale recept je malce "čudno" napisan. ursi: slika je slikana fotografija. ker v tem receptu ni sezama. / kr3mn1