mnenj na posebni strani

Kaneloni s šunko in sirom ter testeninska solata

v palačinko zavita šunka in sir - vse skupaj spaniramo ter ocvremo v olju-priložimo še ohlajeno testeninsko solato in skupaj dobimo slastno kosilo

Sestavine

Za kanelone:

10 palačink (prej pripravljene iz jajc, mleka, moke in soli)

20 rezin šunke

10 rezin sira

moka

jajce

drobtine

olje za cvrenje

 

Za solato:

200 g testenin

2 paradižnika

1 paprika

6 kislih kumar

sol

majoneza

kisla smetana

kis

Postopek

Kaneloni s šunko in sirom:

v vsako palačinko naložimo najprej šunko, v sredino damo rezino sira in nato spet šunko. Ko imamo vse nadevane, jih zavijemo ali samo preložimo, pomagamo si lahko z zobotrebci, saj če ne bodo dobro zaviti, lahko sir steče pri cvrtju ven. Ko imamo dobro zavite, jih spaniramo, vse po 2x (tako je manjša možnost, da sir steče ven) in položimo za nekaj minut v vroče olje. Ko so pečeni, so lepe zlato rjave barve.

Testeninska solata:

testenine skuhamo v slani vodi, nato jih z mrzlo vodo ohladimo. Narežemo paradižnik, papriko in kumarice na majhne koščke ter jih dodamo k testeninam. Vse skupaj malce posolimo. Premešamo sestavine, nato dodamo majonezo in kislo smetano. Sestavine lahko dodajamo po okusu. Za dodatek še dodamo par kapljic kisa in solata je pripravljena. Ko je pripravljena, jo lahko po želji pustimo tudi nekaj časa v hladilniku, da se sestavine bolj prepojijo.

Oboje skupaj lahko ponudimo kot slastno kosilo 3-4 osebam.