mnenj na posebni strani

Šarlota

Sestavine

Za rulado:

5 jajc

5 žlic sladkorja

1 vanilin sladkor

5 žlic moke

pecilni prašek

marelična marmelada za namaz

Za kremo:

1 zavitek kreme parfe (vanilijev)

Postopek

Iz jajc, sladkorja in vanilin sladkorja naredimo maso. Vanjo zamešamo 5 žlic moke ter pol žličke pecilnega praška. Maso vlijemo na pekač, obložen s peki papirjem, ter jo poravnamo. Spečemo pri 200 stopinjah.

Ko je rulada pečena, jo s papirjem vred zvijemo in počakamo, da se ohladi. Potem jo odvijemo, ločimo od papirja, namažemo z marelično marmelado ter ponovno tesno zvijemo.

Narežemo na tanke (malo manj kot 1 cm) kose.

Skledo z okroglim dnom (premer cca 20 cm ter višine cca 9 cm) namažemo z oljem ter vanjo zlagamo po celi površini rulade (tesno skupaj). Če nam ostanejo majhne luknjice, vanje vložimo delčke rulade. Nekaj kosov le-te nam mora ostati tudi za "pokrov".

Po navodilih naredimo kremo parfe, ter jo polovico vlijemo v obložen model. V drugo polovico damo žlico kakava ter ga vmešamo v kremo. Ostanek kreme vlijemo v model in ga poravnamo. Po vrhu spet naložimo rezine rulade. Čez noč damo v hladilnik.

Naslednji dan šarloto zvrnemo na krožnik (tako, da model pokrijemo s krožnikom ter vse skupaj obrnemo - šarlota se z lahkoto loči od sten modela).

Opombe

Če želite, lahko šarloto (ko je že na krožniku) oblijete s "Prelivom za torte", uporabi pa se lahko seveda tudi druga marmelada.

V kremo lahko vmešamo tudi razno sadje, kremo obarvamo ....

Mnenja o receptu

Enostavno in dobro... / Darcydejcy