mnenj na posebni strani

Jagodna torta, ki omamlja

dobra torta, odlična za zabave, presenečenja...

Sestavine

6 jajc

21 dag sladkorja

6 žlic vode

21 dag moke

½ pecilnega praška

1 jagodni kompot

1 paketek Haribo jagod

15 dag jedilne čokolade

12 žlic mleka

15 dag margarine

1 rastlinska smetana za stepanje

1 žlica sladkorja

Postopek

Penasto umešamo jajca in sladkor. Ko dobro naraste, dodajamo vodo in moko s pecilnim praškom. Ko zmešamo, vse vlijemo v okrogel pekač, premazan z margarino ali oljem. Damo v ogreto pečico in pečemo pri približno 200 stopinjah cca. 25-30 minut. Vedno preverimo s tankim rezilom noža. Če se ne prime, je pečeno. Biskvit damo na hladen prostor, da se ohladi.

Medtem ko se biskvit hladi, narežemo jagode iz jagodnega kompota in stepemo smetano z eno žlico sladkorja. Ko se biskvit ohladi, ga razrežemo, razmažemo smetano in čez nadevamo jagode (a le po spodnji strani biskvita). Po golem biskvitu polijemo kompot (sok), da bo torta bolj sočna. Oba dela sestavimo.

V lonec nalomimo jedilno čokolado in dodamo margarino ter mleko. Stopimo jih in medtem ves čas mešamo, dokler se ne zgosti. Čokolado prelijemo po torti. Lepo jo oblikujemo z nožem, da je ves biskvit prelit (razen spodnje strani). V krogu naložimo Haribo jagode. Naredimo dva kroga. Zunanji krog je večji, notranji pa manjši. Na sredino notranjega kroga postavimo še eno Haribo jagodo. Vse posujemo s kokosom.

Opombe

V vsaki pečici se bo peklo drugače, zato je dobro preveriti z nožem in dobro poznati svojo pečico.

Mnenja o receptu

slikco prosiiiim! / kresnica

Si ne predstavljam, da bi se čokolada z 12 žlicami mleka kaj prida strdila. In zdajle, ko je sezona jagod, lahko verjetno vzamemo kar sveže. / elaphus

Verjamem v različne izboljšave, slike pa ne morem dat, ker smo torto prehitro pojedli in je nismo uspeli slikat. Recep sem dala po prvi torti, od takrat pa še nisem našla časa, da bi jo spekla še enkrat in jo slikala. / Glorči11