mnenj na posebni strani

Zdrave ploščice s čokolado

ploščice iz ovsenih kosmičev in črne čokolade OPOZORILO: Noro okusno!

Sestavine

2 skodelici ovsenih kosmičev z dodatki (oreščki, suho sadje,..)

1 skodelica kokosa

1 skodelica v vodi namočenih rozin

1 pest indijskih oreščkov

pol jedilne žlice medu

približno 1 dl in pol jabolčnega soka

nekaj koščkov črne čokolade

Postopek

Vse suhe sestavine (razen čokolade) "zmeljemo v mešalniku. Ni nujno, da je vse do potankosti zdrobljeno. Dodamo sok in med. Nastala masa mora biti nekoliko lepljiva in tako gosta, da se jo da oblikovati. Maso stresemo na peki papir (naj bo nekoliko večji od formata A4) in jo oblikujemo v obliko pravokotnika, širokega 12 cm in debelosti pribl. 1 cm. Robove lahko popravimo z velikim nožem, tako da jih nekoliko zravnamo. Po tem pravokotniku potresemo zdrobljeno čokolado. Nastali pravokotnik dokončno zavijemo v peki papir in postavimo v zmrzovalnik za pol ure.

Ko je pol ure poteklo, maso vzamemo iz zmrzovalnika in jo po širini razrežemo na ploščice širine 1,5 ali 2 cm. Nekaj ploščic lahko pojemo že takoj, nekaj pa jih lahko zavijemo v folijo in shranimo v hladilnik. Tako lahko, (ko vas zagrabi lakota) kadarkoli uživate v slastnem, nizkokaloričnem in zdravem prigrizku.

Dober tek!

Opombe

Če niste ljubitelji kokosa, ga lahko mirno izpustite. Rozine lahko zamenjate s slivami ali datlji.

Mnenja o receptu

Zveni super - to naj bi verjetno bilo nekaj takega kot tisti kupljeni raznorazni sweet bar in musli bar in podobno. Koliko časa pa zdrži v hčadilniku? / Katarina Prva

Vse super, le nizkokalorično pa to nikakor ni! / Nežinka

V hladilniku so lahko tudi do treh dni (: / sweet thing